• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.03.2021

11:27

MADURO POKRENUO NEOBIČNU INICIJATIVU! Nudi naftu u zamenu za VAKCINE!

Vesti

MADURO POKRENUO NEOBIČNU INICIJATIVU! Nudi naftu u zamenu za VAKCINE!

Podeli vest

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro je nagovestio da bi Venecuela mogla platiti naftom vakcine protiv korona virusa

- Venecuela ima tankere za naftu, i ima klijente koji kupuju njenu naftu. Naša zemlja će izdvojiti deo naših proizvoda kako bi osigurala dobijanje pošiljke potrebnih vakcina. Nafta u zamenu za vakcine - rekao je Maduro na državnoj televiziji, a prenosi ruska agencija TASS.

Prema zvaničnim statistikama, u Venecueli je registrovano preko 156.000 slučajeva kovid-19, dok je 1.555 ljudi umrlo.

Potpredsednik Venecuele Delsi Rodriges je u sredu izjavio da Venecuela ima oko sedam milijardi dolara na stranim bankarskim računima, koje zemlja planira da iskoristi za kupovinu vakcina.

Međutim, banke u zemljama koje priznaju opozicionog lidera Huana Gvuaida kao lidera Venecuele odbijaju povlačenje sredstava, naveo je taj zvaničnik.

Maduro je ovaj potez nazvao pokušajem puča i proglasio je prekid diplomatskih veza sa SAD.

Situacija u Venecueli eskalirala je u januaru 2019. godine, kada se bivši predsednik parlamenta Huan Gvaido proglasio privremenim predsednikom. On je tada zadobio podršku SAD i članica Grupe iz Lime (osim Meksika), Organizacije američkih država i većine zemalja Evropske unije.

Većina zapadnih zemalja otkazala je podršku Gvaidu pošto na prošlim izborima opozicija nije pobedila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija