• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

30.03.2021

20:14

RUSIJA SIGURNA U POBEDU U MENTALNOM RATU PROTIV SAD! Savetnik ministra odbrane RF OTKRIO STRATEGIJU za trijumf!

Vesti

RUSIJA SIGURNA U POBEDU U MENTALNOM RATU PROTIV SAD! Savetnik ministra odbrane RF OTKRIO STRATEGIJU za trijumf!

Podeli vest

Rusija može pobediti u "mentalnom ratu" protiv Sjedinjenih Američkih Država ukoliko pokaže volju i ako bude ofanzivno napadala slaba mesta protivnika, oslanjajući se na državnu ideologiju, rekao je savetnik ministra odbrane Rusije Andrej Iljnicki

On je ponovio svoju tezu da je Zapad, na čelu sa SAD, uz pomoć informacionih tehnologija pokrenuo protiv Rusije novi tip rata – mentalni, čiji je cilj pobeda protivnika zahvaljujući uticaju na njegovu samosvest.

- Napadaju nas duž čitavog fronta nacionalnih interesa. Ako se za vreme bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa ta taktika svodila na režim sankcija i drugih ograničenja, na stvaranje problema Rusiji duž spoljnih granica – od Ukrajine i Nagorno-Karabaha do Belorusije, Pridnjestrovlja i čitavog crnomorskog regiona (pogledajte dokumenta 'Rand' (korporacije koja radi za vladu SAD) od pre tri godine, gde su svi ti scenariji precizno opisani sa tačnim vremenom i mestom), danas je nešto drugo glavno –taj rat bez vojnih dejstava protiv nacionalnih interesa Rusije danas je prešao već na teritoriju Rusije - rekao je Iljnicki tokom okruglog stola "Informaciona politika Rusije i zaštita istorijske pravde" koji se održava u Savetu federacije.


Takođe je podsetio da je ove godine bivši ambasador SAD u Rusiji Majkl Makfol u svom članku za časopis "Forin afers" izjavio da je neophodno da administracija aktuelnog predsednika SAD Džoa Bajdena direktno komunicira sa ruskim društvom kako bi se suprotstavila Rusiji.

Kako dodaje, duž perimetra Rusije, pre svega iz zapadnog pravca, formirana je mreža centara za vođenje kako informacionih, tako i sajber operacija protiv Rusije.

Foto: pixabay.com

Rusija ima samo jednu strategiju

- U borbi za svoju budućnost, Rusija ima samo jednu strategiju pobede – delovati napadajući- ističe Iljnicki.

- Treba da izaberemo pravac tog napada. Kao prvo, treba razumeti o kakvom protivniku se radi, a kao drugo treba napadati spojnice, slaba mesta, shvatajući gde su faktori sile, a gde postoje neka ranjiva mesta - rekao je savetnik ministra odbrane.
Prema njegovim rečima, poznato je da su Amerikancima pravila sve.

- Pa hajde da postavimo svoja pravila, da narušimo njihove algoritme. To nisu lozinke, to su tehnologije, verujte mi - dodao je Iljnicki.

Kao primer visoke efikasnosti takve strategije on je naveo novo hipersonično oružje ruskog vojno-odbrambenog kompleksa, koje je "prosto deklasiralo" američke odbrambene sisteme.

- Da bi "hiper oružje" funkcionisalo u savremenom hibridnom ratu potrebna je državna ideologija, novac, strukture koje će dopuniti "našu izvanrednu diplomatiju" - dodao je Iljnicki.

Međutim, u osnovi svega treba da bude volja, želja za akcijom, zaključio je zamenik ministra odbrane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NAUČNICI KRILI ISTINU O STEPENU ZAGAĐENOSTI OVE REGIJE! U tim gradovima povećao se broj poremećaja, a da su objavili nastao bi haos!
Planeta

NAUČNICI KRILI ISTINU O STEPENU ZAGAĐENOSTI OVE REGIJE! U tim gradovima povećao se broj poremećaja, a da su objavili nastao bi haos!

Sibirski ogranak Ruske akademije nauka zaključio je da se čak 78 odsto najzagađenijih ruskih gradova nalazi na području Sibira, ali su naučnici odlučili da blokiraju objavljivanje izveštaja o zagađenju u toj ruskoj regiji iz straha da bi to moglo da naljutiti glasače uoči parlamentarnih izbora, zakazanih za septembar ove godine, tvrdi lokalni portal "Tayga.info"

30.03.2021

18:11

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija