• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

30.03.2021

23:06

HITAN RAZGOVOR PUTINA, MERKELOVE I MAKRONA! Ono o čemu su pričali je... SVET SA NESTRPLJENJEM ČEKA DETALJE!

Vesti

HITAN RAZGOVOR PUTINA, MERKELOVE I MAKRONA! Ono o čemu su pričali je... SVET SA NESTRPLJENJEM ČEKA DETALJE!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Puti razgovarao je sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsednikom Francuske Emanuelom Makronom. Razgovor lidera tri države održan je u formatu video-konferencije, saopštila je pres-služba Kremlja.

Tema razgovora, između ostalog, bila je situacija na istoku Ukrajine. Lideri su potvrdili da Minski paket mera iz 2015. godine, kao osnova za rešavanje sukoba u toj zemlji, nema alternativu.

- Predsednik Rusije ukazao je na važnost da ukrajinske vlasti ispune sve dogovore koji su ranije postignuti na najvišem nivou, pre svega o uspostavljanju direktnog dijaloga sa Donjeckom i Luganskom, i rešavanju pravnih aspekata specijalnog statusa Donbasa - ističe se.

Pored toga, ruski lider je u razgovoru sa Merkelovom i Makronom izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog eskalacije sukoba u Donbasu od strane Kijeva i praktično odustajanje od režima prekida vatre.

Putin, Merkelova i Makron razgovarali su i o situaciji u Belorusiji.

- Tokom razgovora o situaciji u Belorusiji Vladimir Putin je ukazao na nedopustivost mešanja spolja u unutrašnja pitanja suverene države - saopštava Kremlj.

Takođe se navodi da je predsednik Rusije tokom razgovora Merkelovoj i Makronu pružio odgovarajuća razjašnjenja objektivnih okolnosti u slučaju Alekseja Navaljnog.

SRBIJO, PAMET U GLAVU I... BAJDENOV PAD SIMBOLIČKI POKAZUJE DA SMO U ERI OGROMNIH PROMENA! U toku je delegitimizacija Zapada!

Pored toga, tema razgovora je bio i odnos Rusije i EU.

- Ruska strana je ponovo saopštila da je spremna za obnavljanje normalne depolitizovane saradnje sa EU, ukoliko za to bude postojao interes druge strane - javlja Kremlj.

Posebna pažnja posvećena je zadatku udruživanja napora u borbi protiv pandemije virusa korona, ističe se u saopštenju Kremlja.

U tom kontekstu lideri su se usredsredili na mere za sprečavanje daljeg širenja bolesti. Razgovarao je, između ostalog, o perspektivama registracije ruske vakcine 'Sputnjik Ve' (Sputnik V) u Evropskoj uniji, kao i mogućim isporukama i zajedničkoj proizvodnji te vakcine u zemljama EU", precizirano je u saopštenju.

SRBIJA UVELIKO RADI DA SE ZAŠTITI! MERKLE, MAKRON, DŽONSON TRAŽE SVETSKI DIL, tvrde da je druga globalna pandemija neminovna!

Putin, Merkelova i Makron razgovarali su i o Libiji, Siriji i iranskom nuklearnom programu.

- U suštini, razgovor je protekao u poslovnoj i otvorenoj atmosferi, dogovoreno je da se nastavi zajednički rad na svim aktuelnim temama - zaključuje se u saopštenju.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija