• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.04.2021

23:25

Horor! Svirepo ubistvo kakvo Ukrajina ne pamti! Dva dečaka nasmrt pretukla beskućnika

Vesti

Horor! Svirepo ubistvo kakvo Ukrajina ne pamti! Dva dečaka nasmrt pretukla beskućnika

Podeli vest

Ukrajinski dečaci starosti 12 i 13 godina pesnicama i motkama tukli i šutirali Petra Baliku (58) zato što je odbio da prosi za njih. Tinejdžeri priznali zločin, ali neće krivično odgovarati jer su mnogo mladi

Dva ukrajinska dečaka, starosti 12 i 13 godina, iz grada Izmaila, nasmrt su pretukla beskućnika Petra Baliku (58) zato što je odbio da prosi za njih. Tinejdžeri su satima, pesnicama i motkama tukli i šutirali nesrećnog čoveka, koji je umro u najgorim mukama. Dečaci su priznali svirepi zločin, ali neće odgovarati krivično jer su isuviše mladi.

Krvnički ga udarali

Prema navodima policije, tinejdžeri, koji nisu imenovani, namamili su Baliku na jedno napušteno mesto kod jezera u Izmailu i napali ga nakon što su se uverili da u okolini nema nikoga. Satima su ga krvnički tukli, a kad su ga ubili, pobegli su sa mesta zločina. Krvavo Balikino telo našao je jedan lokalac 28. marta ujutru, dok je šetao psa. Šokirani čovek odmah je pozvao policiju.

Autopsija tela pokazala je da su prosjaku polomljena bukvalno sva rebra, a da je umro od višestrukih povreda glave i stomaka. Patolozi su utvrdili da je nesrećni čovek satima bio izložen stravičnim batinama i da je umirao polako, u najgorim mukama.

Simbol grada Izmaila

Beskućnik Petr Balika bio je svojevrstan simbol grada Izmaila. Stanovnici tog mesta kažu da je Balika nekada bio auto-mehaničar i da nije bio nasilan, te da je živeo u napuštenom pozorištu u centru grada. Građani su mu odali poštu ostavljajući cveće i sveće kod pozorišta.

Policija je nakon kraće istrage utvrdila da su dvojica dečaka počinila brutalno ubistvo, nakon čega su uhapšeni. Na video-snimku ispitivanja osumnjičenih, koji je policija objavila, oba tinejdžera priznala su zločin.

- Naterali smo Baliku da krene sa nama u šipražje, a onda smo počeli da ga udaramo u glavu. On je odmah pao na zemlju. Tada smo počeli da ga šutiramo u stomak i druge delove tela. Zatim smo našli motke i počeli da ga bijemo njima - opisao je jezivi zločin stariji dečak od 13 godina.

Hteli pare za slatkiše

Mlađi dečak je objasnio šta je bio motiv ubistva.

- Prišli smo Baliki na ulici i tražili mu da prosi za nas, da traži novac od prolaznika, pa da nam ga posle da. Trebale su nam pare da kupimo slatkiše. On je odbio naš zahtev - rekao je dečak od 12 godina.

Nakon saslušanja dečaci su pušteni kući. Budući da imaju manje od 14 godina, oni ne mogu krivično da odgovaraju bez obzira na to što su počinili svirepo ubistvo. Sudija sada treba da odluči da li će i na koliko da ih pošalje u popravni dom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 3 godine

Takva ubistva se desavaju zbog dravne politike koja non stop ispira mozak stanovnistvu i spram ih za rat.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija