• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

03.04.2021

21:00

NE SLUTI NA DOBRO! AMERIČKI DŽIN IZ BAZE RAMŠTAJN SLETEO U KIJEV! Šta je to doneo moćni Super Herkules?! Nekoliko dana ranije u luku Odesa uplovio je teretnjak sa  350 tona vojne opreme...

Vesti

NE SLUTI NA DOBRO! AMERIČKI DŽIN IZ BAZE RAMŠTAJN SLETEO U KIJEV! Šta je to doneo moćni Super Herkules?! Nekoliko dana ranije u luku Odesa uplovio je teretnjak sa 350 tona vojne opreme...

Podeli vest

Američki vojno-transportni avion Lokid Martin C-130J Super Herkules iz vazduhoplovne baze Ramštajn sleteo je u petak u Kijev, saopštila je služba za praćenje Flightradar24

Avion je u 14.56 po istočnoevropskom letnjem vremenu krenuo nazad iz ukrajinske prestonice, a ni ukrajinska strana, ni Amerikanci nisu komentarisali koji je razlog sletanja latelice u ukrajinsku prestonicu.

Stručnjaci naglašavaju da je američki vojno-transportni avion stigao u Kijev baš tokom zaoštravanja situacije u Donbasu i dok ukrajinske vlasti tvrde da Rusija jača svoje trupe na granici dve zemlje. 

Dan ranije, američki dron Global hawk primećen je u celodnevnoj izvidnici iznad Crnog mora.

 

 

Prethodno je krajem marta američki teretni brod pristao u ukrajinsku luku Odesa, prevozeći 350 tona vojne opreme i vozila za oružane snage.

Ranije u martu, američko Ministarstvo odbrane najavilo je dodatnih 125 miliona dolara za ukrajinsku Inicijativu za bezbednosnu pomoć za obuku, opremu i savetodavnu podršku. Preostalih 150 miliona dolara, koliko je odobrio Kongres, biće dostavljeno Ukrajini 2021. godine kada Pentagon potvrdi napredak zemlje u ključnim reformama odbrane.

SAD su od 2014. godine Ukrajini namenile više od 2 milijarde dolara vojne pomoći.

U poslednjih nekoliko nedelja situacija u Donbasu bila je prilično napeta. Kijev optužuje Rusiju da podržava samoproglašene republike i jača snage na granici sa Ukrajinom. U LPR kažu da Kijev planira ofanzivu velikih razmera s ciljem uklanjanja DPR i LPR. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
surovi

pre 3 godine

Možda Herkules treba da odnese nešto što ne sme nikako da padne u Ruske ruke !!!

Laki

pre 3 godine

Čim se prikriva znači da su izneli nešto vredno, da su doneli,hvalili bi se i vazdizali tobože prijateljstvo. Lopovska posla, kako bi narod rekao.

Srboljub

pre 3 godine

Šta god da je doneo neće im pomoći da izbegnu poniženje. Ruska vojska će poravnati teritoriju Ukrajine i dobro je nađubriti nato vojnicima. Rat nije rešenje ali jeste opcija za opstanak ostatka sveta. Dosta više tih naduvanih zapadnjaka i njihove "sile". Udaraju na slabije i podvijena repa se vraćaju u ameriku.

Star Fighter

pre 3 godine

Puna podrska Ukraini i njenoj vojsci u borbi protiv ruskih pobunjenika!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija