• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

06.04.2021

11:21

LEDENI UDAR SA ARKTIKA STIGAO NA BALKAN! Hrvatska u HAOSU, upaljen ALARM u Srbiji! /FOTO/VIDEO/

Vesti

LEDENI UDAR SA ARKTIKA STIGAO NA BALKAN! Hrvatska u HAOSU, upaljen ALARM u Srbiji! /FOTO/VIDEO/

Podeli vest

Drastična promena vremena uzrokovana hladnim udarom sa Arktika, kako je i bilo najavljeno, stigla je na Balkan donoseći snežne padavine i niske temperature. U pojedinim delovima Hrvatske temperatura je pala ispod nula stepeni Celzijusovih, pada sneg, a izdato je upozorenje za vozače. U Srbiji je upaljen žuti meteoalarm

Sneg od jutros veoma jako pada i u Zagrebu i Rijeci, a u Dubravi se dogodila nesreća kada se srušilo stablo na automobil, javlja zagrebački portal Indeks.

U Hrvatskoj se očekuje pretežno oblačno i osetno hladnije vreme sa susnežicom i snegom koji će u unutrašnjosti stvarati snežni pokrivač, prognoza je hrvatskog Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Na Jadranu će padati kiša, uglavnom na severnom delu i susnežica i sneg, a u Dalmaciji su mogući i lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom.

 

 


Na Jadranu će duvati jaka i olujna bura, u Dalmaciji prepodne jak i olujni jugo, a na jugu i veći deo dana.

 

 

Temperatura će u unutrašnjosti Hrvatske većinom biti od -3 do 3 stepena, uveče još hladnije.
Za vozače u Hrvatskoj zbog saobraćajnih nesreća izdato je posebno upozorenje za pojedine putne pravce, obavezno je sa sobom poneti zimsku opremu, držati ostojenje, apostoji i opasnost od odrona.

Osetno zahlađenje stiglo je i u Srbiju. Iznad većeg dela zemlje je hladno i vedro sa slabim prizemnim mrazom, a naoblačenje sa severa i zapada tokom dana proširiće se na celo područje uslovljavajući u nižim predelima kišu, a u višim susnežicu i sneg.

Vetar slab i umeren, severozapadni, u zoni fronta povremeno jak.

Najniža temperatura od -2 na jugoistoku do pet stepeni na severu zemlje, najviša dnevna od pet na severu do 15 na jugu i jugoistoku.

 

 

Uveče, tokom noći ka sredi i u sredu u nižim predelima sa mešovitim padavinama (kišom i snegom), a u brdsko-planinskim predelima sa snegom ponegde uz formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Usled, za ovo doba godine, ekstremno niskih temperatura i snežnih padavina na teritoriji Srbije u narednim danima na snazi je žuti meteoalarm koji označava potencijalno opasne vremenske prilike.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je i agrometeorološko upozorenje.

- Slabi jutarnji mrazevi (do -3 stepena) na 2 metra visine mogu dovesti do oštećenja na procvetalim vrstama i sortama voća. Preporuka poljoprivrednim proizvođačima je da budu u pripravnosti i da prate vremensku prognozu, a ako imaju mogućnosti i da primene adekvatnu zaštitu - objavljeno je na sajtu RHMZ-a.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija