• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.04.2021

07:10

UZELI SU UZORAK IZ KANALIZACIJE I ODMAH UPALILI ALARM! Švajcarski naučnici upozorili na opasnost koja je pred vratima!

Vesti

UZELI SU UZORAK IZ KANALIZACIJE I ODMAH UPALILI ALARM! Švajcarski naučnici upozorili na opasnost koja je pred vratima!

Podeli vest

Otpadne vode u Švajcarskoj pokazuju da toj zemlji predstoji treći talas zaraze korona virusom, prenose švajcarski mediji.

Korona virus može se utvrditi u otpadnim vodama, a prema ekspertima švajcarskog instituta EWAG, može da se izvrši i procena stanja u skoro realnom vremenu. Na osnovu novih podataka, oni su došli do zaključka da predstoji treći talas.

EWAG je počeo u junu prošle godine projekat epidemiološke analize otpanih voda. Tim naučnika na osnovu postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Cirihu i Lozani uspeva da utvrđuje aktuelno stanje po pitanju zaraženosti stanovništva.

Naučnici su utvrdili da Švajcarskoj predstoji treći talas, jer je u proteklim nedeljama zabeležen trend rasta prisutnosti virusa.


"Izračunali smo da oko 50 uzoraka otpadnih voda odgovara više od 100.000 korona testova. Imamo time odličan pregled stanja“, rekao je Andri Brajner iz EWAG-a.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija