• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

09.04.2021

16:14

NAPETOST RASTE! Britanska vojska u povećanoj borbenoj pripravnosti zbog Rusije!

Vesti

NAPETOST RASTE! Britanska vojska u povećanoj borbenoj pripravnosti zbog Rusije!

Podeli vest

Britanska vojska je stavljena u stanje povećane borbene gotovosti zbog Rusije, piše "Miror", pozivajući se na izvore u vladi

- Povlačenje ruske vojske ka granicama sa Ukrajinom izazvalo je zabrinutost Ministarstva odbrane. Situacija se konstantno prati. Ja bih je okarakterisao kao rastuću krizu - rekao je sagovornik lista.
Iz britanske vlade i vojne komande takođe je saopšteno da prate događaje u regionu "sa sve većom zabrinutošću".

Prethodno su mediji pisali da je Evropska komanda Oružanih snaga SAD (EUKOM) stavila vojsku u maksimalnu borbenu pripravnost zbog premeštanja ruskih trupa.

Vrhovni komandant ukrajinske vojske Ruslan Homčak ranije je izneo tvrdnju da Rusija navodno postepeno gomila snage na granici sa Ukrajinom, čime ugrožava njenu vojnu bezbednost. Tim povodom portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs je izjavio da je Vašington zatražio objašnjenje od Moskve u vezi sa eskalacijom „ruske agresije“ i premeštanjem ruskih trupa u blizini granica Ukrajine.  

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odgovorio je da premeštanje ruske vojske na teritoriji Rusije ne bi trebalo da brine druge države, jer ih ni na koji način ne ugrožava.

Situacija u Donbasu zaoštrila se krajem februara. U regionu se praktično svaki dan beleži razmena vatre, uključujući uz upotrebu minobacača i bacača granata. Strane se međusobno optužuju za pogoršanje situacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija