• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

13.04.2021

09:54

ZELENSKI POGREŠIO VRATA! Amerika nije prijatelj, nikome ne čine ništa besplatno, poručio je poslanik Ruske dume!

Vesti

ZELENSKI POGREŠIO VRATA! Amerika nije prijatelj, nikome ne čine ništa besplatno, poručio je poslanik Ruske dume!

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je pogrešio vrata, Sjedinjene Američke Države nisu dobročinitelji, izjavio je poslanik Državne dume Rusije Ruslan Balbek povodom obraćanja Zelenskog Americi za pomoć u "obuzdavanju" Rusije

- Zelenski je pogrešio vrata. Sjedinjene Američke Države nisu dobrotvorna organizacija, nikome ne čine ništa besplatno. Istorija ne poznaje primere da su Amerikanci preuzeli na sebe breme podrške celoj zemlji. Tako da predsednik Ukrajine vidi svet oko sebe kroz ružičaste naočare. A ako skine te naočare, možda će shvatiti da je njegova zemlja kao nezgodan sused – niko neće da ga pusti unutra, ali pored njega mora da se živi - istakao je Balbek.
Poslanik je ironično prokomentarisao da je Ukrajina "prosto san za svaki vojno-politički savez".

- To je zemlja sa oronulom ekonomijom, nerešenim teritorijalnim problemima i građanskim ratom. A zvanični Kijev predlaže da sve ove poteškoće reši NATO, a on sam će pružati moralnu podršku u tom pitanju - rekao je on.

Bajden mora da uradi više

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski obratio se ranije američkom kolegi Džozefu Bajdenu za pomoć u "obuzdavanju" Rusije. Kako je javio "Si-En-En", Zelenski je izjavio da su SAD "dobar prijatelj" Ukrajine, ali da Bajden "treba da uradi više", kako bi se pružio otpor Rusiji i stavila tačka na konflikt u Donbasu.

Foto: Pixabay

Prema rečima Zelenskog, Kijevu je potrebno više novca, više oružja i najvažnije – više podrške za stupanje zemlje u NATO.

Ranije su šefovi diplomatija država G7 i šef evropske diplomatije Žozep Borelj pozvali Rusiju da prekine "provokacije" u blizini granice sa Ukrajinom.

Stav Moskve je da premeštanje ruske vojske na teritoriji Rusije ne bi trebalo da brine druge države, jer ih ni na koji način ne ugrožava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija