• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

16.04.2021

19:34

Moskva konačno objavila spisak! EVO KOJE SANKCIJE SU UVEDENE AMERICI ALI I JOŠ JEDNOJ ZEMLJI!

Vesti

Moskva konačno objavila spisak! EVO KOJE SANKCIJE SU UVEDENE AMERICI ALI I JOŠ JEDNOJ ZEMLJI!

Podeli vest

Ministarstvo inostranih poslova Rusije objavilo je spisak svih kontramera koje Moskva uvodi Americi i Poljskoj zbog sankcija i proterivanja ruskih diplomata

Kada je reč o Americi, kako se navodi u saopštenju, Moskva proteruje 10 diplomata kao odgovor na proterivanje ruskih, a postoji mogućnost i da se naloži američkoj diplomatskoj misiji da smanji ukupni broj zaposlenih na 300.

Pored toga, osmorici aktuelnih i bivših diplomata se doživotno zabranjuje ulazak na teritoriju Ruske Federacije.

Takođe, navodi ruski MIP, ambasadori SAD i Rusije trebalo bi da se nalaze u svojim prestonicama kako bi se analizirala trenutna situacija i sprovele sve neophodne konsultacije.

Foto: Tanjug/Printskrin

Istovremeno, Rusija namerava da obustavi aktivnost američkih fondova i nevladinih organizacija u zemlji koje su pod kontrolom američkog Stejt departmenta i drugih državnih struktura SAD

Iz ruskog spoljnopolitičkog resora navode i da će Rusija uvek odgovoriti na sva američka ograničenja. - Amerika ne želi da se pomiri sa činjenicom da u novonastalim političkim realijama nema mesta jednostranoj diktaturi - ističe zvanična Moskva.

Navodi se i da je Rusija spremna za miran i profesionalan dijalog sa SAD, i želi da izbegne eskalaciju u odnosima, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

- Sve te recipročne mere nisu naš izbor. Mi bismo želeli da izbegnemo dalju eskalaciju sa SAD. Spremni smo za miran i profesionalan dijalog sa američkom stranom u interesima pronalaska načina za normalizaciju bilateralnih veza. Međutim, stvarnost je takva da iz Vašingtona čujemo jedno, a u praksi vidimo nešto sasvim drugo - navodi se u saopštenju.


Mere uvedene Poljskoj


Rusija će, kao odgovor na postupke Varšave, proterati iz zemlje pet poljskih diplomata, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, iako je najavljeno da će biti proterano njih trojica.

- Inače, primetili smo kako su se brzo u Varšavi dodvorili američkoj administraciji, zahtevajući da trojica ruskih diplomata napuste Poljsku. Zauzvrat, iz Rusije će biti proterano pet poljskih diplomata - navodi se u saopštenju MIP Rusije.


Podsetimo, juče su tri službenika ruske ambasade u Varšavi proglašena personama non grata. MIP je saopštio razlog za donošenje ove odluke: - navedena lica su prekršila uslove diplomatskog statusa i bavila se stvarima koji štete Poljskoj - saopšteno je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Navaljni2

pre 3 godine

Ameri se tresu od straha, strašan potez ruja

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija