• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

17.04.2021

23:08

Posle sastanka sa Zelenskim...MAKRON IZRAZIO ŽELJU DA U SKORIJOJ BUDUĆNOSTI RAZGOVARA SA PUTINOM!

Vesti

Posle sastanka sa Zelenskim...MAKRON IZRAZIO ŽELJU DA U SKORIJOJ BUDUĆNOSTI RAZGOVARA SA PUTINOM!

Podeli vest

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da u skorijoj budućnosti želi da razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom

Kako prenose mediji, ova informacija je saopštena nakon sastanka Makrona sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim tokom njegove zvanične posete Parizu.

- Predsednik Francuske i njegov ukrajinski kolega su razgovarali i sa nemačkom kancelarkom Aneglom Merkel putem vido-linka. Oni su konstatovali da su zaključci pariškog samita održanog 9. decembra 2019. godine i dalje aktuelni. U skorijoj budućnosti će predsednik Francuske obaviti pregovore sa Putinom - navedeno je u saopštenju.
Ocenivši da je Donbas izuzetno složeno pitanje i da postoje veliki rizici od eskalacije tenzija, Makron je rekao i da je neophodno strogo poštovati Minske sporazume kako bi se pronašao put za političko rešavanje krize, dodaje se.

Kako su ranije preneli mediji, Zelenski, Makron i Merkelova su tokom trilateralnog sastanka pozali Rusiju da prekine gomilanje trupa kod ukrajinskih granica.

Naglasili su da je neophodna potpuna realizacija Minskih sporazuma s obe strane i istakli da će Nemačka i Francuska nastaviti sa svojim zalaganjima u normandijskom formatu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ZAPAD U STRAHU, PUTIN TESTIRA NEMAN SUDNJEG DANA! Mislili su da Moskva blefira, a onda su stigli satelitski snimci... Ovo je najmoćnije oružje današnjice! /VIDEO/
Planeta

ZAPAD U STRAHU, PUTIN TESTIRA NEMAN SUDNJEG DANA! Mislili su da Moskva blefira, a onda su stigli satelitski snimci... Ovo je najmoćnije oružje današnjice! /VIDEO/

Stručnjaci za oružje i zapadni zvaničnici izrazili su posebnu zabrinutost zbog ruskog "superoružja", torpeda Posejdon 2M39, posebno posle informacije da Rusija planira da na svom delu Arktika rasporedi ova nuklearna torpeda, dizajnirana tako da neotkrivena pređu hiljade kilometara pre nego što se detoniraju kod obale neprijateljskih zemalja i izazovu radioaktivni cunami

10.04.2021

08:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija