• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.04.2021

08:16

SANKCIJE NISU DOVOLJNE! Makron: Moramo da povučemo jasnu crvenu liniju sa Rusijom!

Vesti

SANKCIJE NISU DOVOLJNE! Makron: Moramo da povučemo jasnu crvenu liniju sa Rusijom!

Podeli vest

Međunarodna zajednica mora da povuče jasnu "crvenu liniju" sa Rusijom, rekao je predsednik Francuske Emanuel Makron, dodavši da u to ulazi i implementiranje sankcija nakon "neprihvatljivog ponašanja" ruskog predsednika Vladimira Putina

Makron je dodao da sankcije same po sebi nisu dovoljne, preneo je Si-Bi-Es njuz.

U intervjuu "Susret sa nacijom", Makron je rekao da potpuno deli želju predsednika SAD Džoa Bajdena da započne dijalog sa Rusijom, ali kako kaže, važno je rascištiti nejasnoće sa Putinom "kada nam se stavovi ne poklapaju".

- Ovo je jedini pravi put. Smatram da sankcije nisu dovoljne, ali su deo paketa. Preferiram konstruktivan dijalog, ali da biste imali konstruktivan i efikasan dijalog, morate da imate kredibilitet - kazao je Makron.

Više od 30.000 ruskih vojnika je blizu granice sa Ukrajinom, što izaziva zabrinutost da bi Rusija mogla da napravi invaziju, ocenjuje Si-Bi-Es.

U tekstu se dodaje da je ovo najveći broj ruskih trupa koje su se našle blizu granice još od 2014. godine, a Makron se slaže sa Bajdenom da je "neprihvatljiv ovaj nivo tenzije."

- Moramo da definišemo jasno šta je crvena linija sa Rusijom, kako bismo bili verodostojni. Međunarodna zajednica je imala naivan pristup sa Rusijom - ocenio je Makron.

Šef francuske države kaže da "ono što se desilo pre nekoliko godina, kada je izvršena invazija na Ukrajinu, nije bio neuspeh diplomatije, već neuspeh našeg kolektivnog kredibiliteta sa Rusijom".

Ukazuje na neuspeh međunarodne zajednice da natera administraciju Baraka Obame da povuče crvenu liniju po pitanju upotrebe hemijskog oružja predsednika Sirije Bašara al Asada 2013. godine, piše Si-Bi-Es.

- Nedelovanje u tom konkretnom slučaju je ohrabrilo Putina - ocenjuje Makron.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Abe

pre 3 godine

"SANKCIJE NISU DOVOLJNE! Makron: Moramo da povučemo jasnu crvenu liniju sa Rusijom!" A koji je razlog za takav stav prema Rusiji? Što priprema eventualnu odbranu svoje zemlje ili što je pravoslavna??? Hteli biste zemlji zabraniti da se brani da biste je svi Vi napali.

Miki

pre 2 godine

Mali Francuski pederko, verovatno je nervozan nije dobio sike od svoje ``malde`` zene.Bolje bi ona pregovarala.Mozes zamisliti on preti Rusiji?!

Borka

pre 3 godine

Idi bre Makron, ti ne mozes u svojoj zemlji da nesto uradis, uvek pobune, a pretis Rusiji. Vrlo neozbiljno!

Maki

pre 3 godine

Ti i Merkelova kad povucete crtu moze te povuci i PUTINA

Boban

pre 3 godine

Sjajan je ovaj francuski predšednik. ? Koliko Nato vojnika ima blizu granica Rusije? Inače francuzi kao narod su Neljubazni (tvrde Američki turisti), dosadni (vtrde svi koji su imali kontakt sa njima) i ekstremno bezobrazni zbog inferiornosti pod uticajem Germansko-Britanskog kompleksa

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija