• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

20.04.2021

18:11

POKUŠAJ UBISTVA?! Pronađena BOMBA blizu kuće policajca!

Vesti

POKUŠAJ UBISTVA?! Pronađena BOMBA blizu kuće policajca!

Podeli vest

U Severnoj Irskoj, blizu kuće jednog policajca pronađena je bomba, što britanska vlada tretira kao pokušaj ubistva

Severnoirska policija je saopstila da je bomba nađena u ponedeljak, u mestu Dangiven, nedaleko od Londonderija.

- Smatramo da je reč o napadu na pripadnika policije koji je privremeno zaposlen - navodi se u zvaničnom saopštenju policije.

Istraga je u toku, a na tom području se sprovodi pojačan policijski nadzor i kontrola, prenosi Rojters.

Brendon Luis, ministar za Severnu Irsku u britanskoj vladi ocenio je da je - pokušaj ubistva odvratan čin - i osudio sve koji su učestvovali u toj operaciji.

Za sada, niko nije preuzeo odgovornost za podmetanje bombe, a policija odbija da spekuliše o mogućim počiniocima.

Oko 3.600 ljudi poginulo je od izbijanja sukoba u Severnoj Irskoj, krajem 1960-ih, između protestanatskih unionista, koji žele da ostanu deo Britanije, i katoličkih nacionalista, koji žele pripajanje Republici Irskoj.

Nakon mirovnog sporazuma za Severnu Irsku postignutog 1998. godine, trodecenijsko nasilje je gotovo u potpunosti okončano, ali se pripadnici policije povremeno nađu na meti manjih irskih nacionalističkih frakcija koje su još uvek aktivne.

Tamošnja policija se, međutim, nedavno našla izložena napadima mladih unionista, gnevnih zbog ograničenja u trgovini između Severne Irske i ostalih delova Ujedinjenog Kraljevstva, koja su ove godine stupila na snagu, kao posledica britanskog napuštanja Evropske unije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija