• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

21.04.2021

20:26

ŠOKANTNO... POMOZITE MI , OSTAVILI SU ME! Dečak sam usred pustinje molio za pomoć policajca! (VIDEO)

Vesti

ŠOKANTNO... POMOZITE MI , OSTAVILI SU ME! Dečak sam usred pustinje molio za pomoć policajca! (VIDEO)

Podeli vest

Američki policajac koji je patrolirao u blizini granice s Meksikom snimio je potresan susret s uplakanim dečakom kojeg je grupa migranata napustila na jugu Teksasa, nakon što su ilegalno prešli granicu

- Možete li mi pomoći - zavapio je u suzama dok je usred pustinje prilazio patrolnom vozilu.

- Bio sam s grupom ljudi i oni su me ostavili i sada ne znam gde su - kazao je policajcu koji ga je pitao jesu li s njim mama ili tata.

- Nije niko. Bio sam s grupom koja je došla... Na kraju su me ostavili i došao sam ovde zamoliti za pomoć - odgovorio je dečak, prenosi Jutarnji list.

- Jesu li te ostavili i rekli ti da dođeš da tražiš pomoć? - upitao je policajac, na šta mu je dečak objasnio da je sam odlučio potražiti pomoć jer ne zna kuda ide i da ga je strah da ga neko ne otme.

Incident se navodno dogodio prošlog četvrtka istočno od grada Rio Grande.

Neimenovani dečak proveo je noć u pustinji pre nego što je susreo policajca.

Rekordni broj dece koja putuju sama prešao je granicu u martu. Taj priliv dogodio se u vreme kada je američki predsednik Džo Bajden maloletnike bez pratnje izuzeo iz odluke o hitnom proterivanju, koju je Donald Tramp doneo za vreme pandemije.

Više od 170.000 migranata uhapšeno je u martu nakon ilegalnog prelaska granice s Meksikom, a ovaj dečak samo je jedan od 19.000 dece koja su u tom mesecu bez pratnje prešla granicu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

POLICIJA, LEZI DOLE NE MRDAJ! Razbijena kriminalna grupa, preko granice švercovali migrante po glavi uzimali 500 evra/VIDEO/
Hronika

POLICIJA, LEZI DOLE NE MRDAJ! Razbijena kriminalna grupa, preko granice švercovali migrante po glavi uzimali 500 evra/VIDEO/

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, a u saradnji sa policijom Mađarske i Rumunije, uhapsili su pripadnike organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

21.04.2021

14:24

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija