• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

23.04.2021

20:58

PAŽNJA, DUPLI MUTANT UŠETAO I KOD NAŠIH SUSEDA! Indijski soj korone zarazniji od ostalih!

Vesti

PAŽNJA, DUPLI MUTANT UŠETAO I KOD NAŠIH SUSEDA! Indijski soj korone zarazniji od ostalih!

Podeli vest

Grčke zdravstvene vlasti su u pripravnosti jer je indijski soj korona virusa, poznatiji i kao "dupli mutant", u sredu otkriven u lučkom gradu Patras, na severozapadu Peloponeza, javljaju grčki mediji

U razgovoru za Mega TV, epidemiolog iz bolnice Rio Karolina Akinosoglou rekla je da je uzorak otkriven u centru Patrasa i da je trenutno u toku ispitivanje. Zaražena osoba ima blage simptome i njeni kontakti se prate.

Preciznije, uzorak pokazuje nekoliko mutacija indijskog soja, međutim, nedostaje mu najvažnija da bi se sa sigurnošću moglo reći da je u pitanju indijski soj, izvestila je Open TV.


Međunarodna naučna zajednica je ranije objavila da je mutirani indijski soj veoma zarazan, a naučnici pokušavaju da otkriju da li su već razvijene vakcine protiv korona virusa možda manje efikasne.


Tržni centri i autleti ponovo će se sutra otvoriti uz ograničenja širom Grčke, saopštio je danas Generalni sekretarijat za trgovinu i zaštitu potrošača grčkog Ministarstva za razvoj.

To uključuje regione Soluna i Kozanija, gde je čitav sektor maloprodaje ostao zatvoren za razliku od ostatka zemlje, prenosi grčka agencija ANA.

Kupci će moći da uđu u prodavnice tržnih centara samo sa zakazivanjem.

Foto: Shutterstock


Grčka je u poslednja 24 časa registrovala 2.754 nove infekcije korona virusom, i 76 smrtnih slučajeva, saopštila je danas Nacionalna organizacija za javno zdravlje (EODI).

Od početka pandemije, Grčka je potvrdila 329.134 infekcijei ukupno 9.864 smrtna slučaja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milutin Vranjski

pre 2 godine

За мање обавештене, Грчка, нажалост није наш комшија (а не сусед - јер је сусед крватизам), пошто се са Грчком Србија - не граничи. п.с ако ми не верујете, погледајте уџбеник из географије за 6. разред основне школе.

Muki

pre 2 godine

Nek doktor Kon pokaze uzivo u programu virus korona pod mikroskopom ako postoji i ako je izolovan, tj covid 19 kako ga zovu, u Irskoj je vlada priznala da je ovo sve prevara i da vitus nukad nije izolovan, pa bi ja i verovatno vecina Srba volela da vidi taj dokaz, samo ne prica o bolnicama i mrtvima molim vas, moze mikroskop zivo i virus uzivo i razlike u odnosu na korona virus koji postoji i za koji se zna, mislim da smo mi kapacitet kao drzava da to uradimo i priznamo istinu ili nismo?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija