• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

26.04.2021

20:52

ŠOK! ERDOGAN NAJAVIO PRIZNAJE KRIMA, OVO JE KONTRA BEJDENU! Lavinu je pokrenulo priznanje genocida nad Jermenima!

Vesti

ŠOK! ERDOGAN NAJAVIO PRIZNAJE KRIMA, OVO JE KONTRA BEJDENU! Lavinu je pokrenulo priznanje genocida nad Jermenima!

Podeli vest

Turska partija „Vatan" ("Domovina") na mitingu ispred ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Ankari predložila je nekoliko mera kao odgovor na izjavu predsednika SAD DŽoa Bajdena o genocidu nad Jermenima u Osmanskom carstvu

- Obraćamo se vladi. Na napad Bajdena ne treba odgovarati rečima. Obavezno treba preduzeti mere. Turske oružane snage moraju baze Indžirlik i Kuredžik odmah staviti pod potpunu kontrolu, a američke jedinice treba da budu vraćene u svoju zemlju u roku od 15 dana. Radi priznanja Krima i Abhazije, kao i (samoproglašene) Turske Republike Severni Kipar, moraju se pokrenuti diplomatski kontakti sa Rusijom, Iranom i Azerbejdžanom - navodi se u saopštenju, koje je pročitao generalni sekretar partije Ozgjurom Bursali.

Priznanje Bajdena genocidom, događaj iz 2015. godine, po njihovom mišljenju, nije pravosnažno bez odluke međunarodnog suda. U tekstu se kaže i da je, u skladu sa presudom Evropskog suda za ljudska prava iz 2015. godine, predsednik stranke „Vatan" Dogu Perinček, ranije osuđen u Švajcarskoj zbog rasne diskriminacije, imao pravo da porekne da su masovna ubistva Jermena u Osmanskom carstva 1915. godine predstavljala genocid. Perinček je tada izjavio da je "genocid nad Jermenima velika međunarodna laž".

PALO 30 ČLANOVA "CRNE SEKIRE", NAJOPASNIJE BANDE U EVROPI! Terete se za ritualna ubistva, sakaćenja i silovanja...

Partija „Vatan" je paralelno organizovala miting ispred američkog konzulata u Istanbulu i namerava da organizuje ovakve akcije i tokom naredne nedelje u raznim gradovima Turske.

Američki lider Džo Bajden u subotu je saopštio da su otomanske turske snage počinile genocid nad Jermenima 1915. godine. On je tako postao prvi američki predsednik posle 40 godina koji je zvanično nazvao zločine nad Jermenima genocidom, uprkos protivljenju Turske.

Jermeni ističu da su otomanske snage 1915. godine ubile milion i po Jermena. Da je nad njima izvršen genocid priznale su 23 države, Evropski parlament i Svetski savet crkava.

RAMA JE POBEDIO, SRBIJA NE TREBA DA OČEKUJE NIŠTA DOBRO?! Edi je zagovornik "velike Albanije" i otimanja KiM! ČEKA NAS "RAT" SA TIRANOM?!

Turska prihvata da su mnogi Jermeni koji su živeli u Otomanskom carstvu ubijeni u sukobima sa osmanskim snagama tokom Prvog svetskog rata, ali osporava broj žrtava i poriče da su ubistva sistematski organizovana i da predstavljaju genocid.

Vlada Turske poziva na formiranje međunarodne komisije istoričara u cilju izučavanja dostupnih arhivskih dokumenata i kako bi se razvio objektivan pristup događajima u Prvom svetskom ratu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srbo

pre 2 godine

Nakon Erdoganovog priznanja Krima svet neće biti isti. Turska bi pokazala da je regionalna sila i da vodi samostalnu politiku.Realno ona to i radi ,ali se pridržavala formalnosti ,ovim bi to prekinula i dokazala da ništa nije kao pre i da nema povratka na staro.Odnos sa demokratama i Amerikom koja je podržala Gulena i organizovala državni udar protiv Erdogana poprima očekivano neslaganje i netrpeljivost.

Vuk07

pre 1 godinu

Od ove dvojice ne zna se ko je vise podmuko. Ameri Turke ne podnose ali im Turci sa Erdoganom ne ostaju dužani. Zub za zub tako im treba.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija