• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/BBC

27.04.2021

08:26

POTRESNO! POSADA PEVA OPROŠTAJNU PESMU! Objavljen snimak iz indonežanske podmornice koja je potonula tokom vežbi /VIDEO/

Vesti

POTRESNO! POSADA PEVA OPROŠTAJNU PESMU! Objavljen snimak iz indonežanske podmornice koja je potonula tokom vežbi /VIDEO/

Podeli vest

Na videozapisu Indonezijske mornarice, posada nestale podmornice KRI Nanggala peva indonezijski hit Sampai Jumpa, čiji bi prevod bio "zbogom"

Snimak je počeo da se širi društvenim mrežama posle vesti da su pronađeni delovi nestale indonežanske podmornice i potvrde da niko od 53 člana posade nije preživeo. Podmornica KRI Nangala 402 potonula je sa celokupnom posadom u sredu 21. aprila tokom vojnih vežbi u blizini Balija.

Sada je objavljen snimak na kojem posada peva oproštajnu pesmu, a komandant podmornice Heri Oktavijan sedi oko mornara koji svira akustičnu gitaru.

"Iako nisam spreman da mi nedostaješ, i nisam spreman da živim bez tebe, želim ti sve najbolje", pevaju mornari, koji ovom pesmom kao da su predosetili svoju kobnu sudbinu koja ih je zadesila nepuna dva meseca kasnije.

Video je, zapravo, snimljen kao oproštajni poklon odlazećem komandantu mornaričke podmorske jedinice, čiji je naslednih ulogu preuzeo početkom marta, rekao je Frans presu portparol indonežanske vojske. 

Podmornica sagrađena u Nemačkoj i jedna od pet u indonežanskoj floti, nestala je u sredu ujutru tokom vežbi u blizini Balija. Vojska je u nedelju saopštila da su pronašli rasparčanu podmornicu na dnu mora, 800 metara ispod površine.

Indonezijski predsednik Joko Vidodo poručio je da su poginuli mornari bili 'najbolji rodoljubi' i da će vlasti pomoći u finansiranju obrazovanja njihove dece.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vuk

pre 2 godine

i argentina je imala probleme sa nemackim podmornicama,koji ih prave po kalupu iz 1945,i nikako da ih usavrse,vise puta su argentinci vracali podmornicu na popravak,dok je najzad nisu otpisali..u staro gvozdje.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija