• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/24ur

28.04.2021

17:41

Srednjoškolac sakrio oružje u mikrotalasnu... PLANIRAO MASOVNI POKOLJ PO UZORU NA PUCNJAVU U SAD!

Vesti

Srednjoškolac sakrio oružje u mikrotalasnu... PLANIRAO MASOVNI POKOLJ PO UZORU NA PUCNJAVU U SAD!

Podeli vest

Slovenačka policija u saradnji sa američkim bezbednosnim službama sprečili su osumnjičenog muškarca čiji inicijali nisu navedeni da počini masovno likvidaciju u državnoj ustanovi po uzoru na pucnjavu u SAD

- Postojala je realna mogućnost i velika verovatnoća da za jako kratko vreme došlo do ubistva više osoba - saopštila je na konferenciji za novinare Policija.

Naime, policija je ukratko saopštila da je osumnjičeni naručio i platio oružje i municiju preko interneta i da ga je nameravao da upotrebi protiv ljudi iz svog okružnjea, a kao glavni motiv navedena je osveta.

Prema poslednjim informacijama osumnjičeni je izveden pred istražnog sudiju, koji mu je odredio posle saslušanja pritvor. Takođe saopšteno je i da osumnjičeni od ranije nije bio poznat policiji niti ima kriminalni dosije.

On je kako je saopšteno preko interneta kupio poluatomatski pištolj i municiju, a sve je zajedno bilo spakovano u mikrotalasnu pećnicu, zapakovano u paket i iz inostranstva poslato preko pošte osumnjčenom. Međutim pošiljku su zaustavili američki bezbednjaci, tačnije Kancelarija za nacionalnu bezbednost, koja je o tome odmah obavestila slovenačku policiju, koja je pokrenula istragu za koju su korištena i tajna sredstva koja su dovela do hapšenja osumnjičenog.

Pojedini slovenački mediji poput mariborske Večeri krenuli su tragom ove priče i saznali da se zapravo radi o srednjoškolcu iz Kranja, koji je zbog problema u školi isplanirao masovni pokolj u svojoj školi poput onog sličnog u SAD. Naime on je na Darknetu naraučio i platio više tipova naoružanja od američkog kupca, a to su registrovali američki bezbednjaci, koji su pratili pošiljku i zaustavili je pred transport ka Evropi, odnosno Sloveniji i odmah o tome obavestili slovenačku policiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!
Fudbal

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!

Večeras su na programu prva dva revanš meča četvrtfinala Lige šampiona. Derbi će biti odigran na stadionu "Monžuik" gde Barselona dočekuje Pariz Sen Žermen (Arena 1 premijum). Utakmica je imala "vatrenu" uvertiru, pošto su navijači katalonskog giganta noć uoči utakmice priredili vatromet ispred hotela u kojem su bili smešteni fudbaleri šampiona Francuske!

16.04.2024

10:52

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija