• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

28.04.2021

18:02

POSLEDICA KONFLIKTA SA RUSIJOM - AMERIČKE DIPLOMATE GUBE POGODNOSTI KOJE SU IMALI! Medvedev: To je dobro za nas ali loše za SAD, sami sebi nanose štetu!

Vesti

POSLEDICA KONFLIKTA SA RUSIJOM - AMERIČKE DIPLOMATE GUBE POGODNOSTI KOJE SU IMALI! Medvedev: To je dobro za nas ali loše za SAD, sami sebi nanose štetu!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države će izgubiti brojne mogućnosti za rad diplomata u Rusiji i za Moskvu je to čak dobro, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev odgovarajući na pitanja korisnika društvene mreže "VKontakte"

- Kao rezultat konflikta, koji su priredili Amerikanci, oni će izgubiti čak i one mogućnosti koje su do sada imali u našoj zemlji. Neće moći ni da putuju bez dozvole, imaće mali broj službenika i njihov rad će biti otežan. Mislim da to nije dobro za američku vladu, a za nas je dobro - konstatovao je Medvedev.


- Oni sami sebi nanose štetu - dodao je Medvedev i primetio da Vašington na to mora da obrati pažnju.

- On je naveo da se ruske diplomate u drugim državama korektno ponašaju i da se ne mešaju u unutrašnje stvari država - ne zamaraju se unutrašnjom politikom, ne pokušavaju da pomažu opoziciji, da im daju novac, putuju po zemlji i prate svakakve političke događaje - Medvedev je kao primer naveo da se ruske diplomate u SAD nisu "istakle" ni u akcijama pokreta za zaštitu prava Afroamerikanaca. Po njegovim rečima, američke diplomate se, naprotiv bave takvim stvarima, često se suprotstavljajući vlastima zemalja u kojoj rade.

Po njegovom mišljenju, Vašington prema Moskvi koristi dvostranu taktiku, istovremeno pokušavajući da je zabije u ugao i razgovara o saradnji.

- Kako se meni čini, naši američki partneri sada koriste dvostranu taktiku i otvoreno govore da će vršiti pritisak na Ruse, da ih sabiju negde u ćošak, kako oni vole da na kaubojskom kažu 'Rusija mora da plati cenu'. Sa druge strane daju signale da su spremni da sarađuju u onim pravcima koji nam odgovaraju - izjavio je Medvedev.


On smatra da će Rusija u ovoj situaciji polaziti od svojih nacionalnih interesa.

Foto: Fotoilustracija/AP/Reuters

- Sjedinjene Američke Države nisu ta zemlja koja bi trebalo nekoga da kažnjava, iako naši prijatelji stalno pokušavaju da se mešaju u tuđe poslove, pokušavaju da se bave raznim aktivnostima na teritoriji drugih zemalja - uveren je on.


Odgovarajući na molbu da prokomentariše oštre izjave predsednika SAD Džoa Bajdena na račun predsednika Rusije Vladimira Putina, Medvedev je primetio da - ni u kom slučaju ne treba koristiti neprimerene izraze kako biste ocenili svoje partnere. To je neproduktivno i vodi u ćorsokak - On je primetio da je u svakom slučaju potrebno sačuvati komunikaciju među državama i u tom smislu je, namere lidera dveju zemalja da održe sastanak, nazvao korakom u dobrom smeru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija