• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

01.05.2021

11:14

AKO NATO KRENE NA RUSIJU, NEMAČKA SPREMA ŠOKANTAN POTEZ! Ugledni Handelsblat otkrio šta čeka Alijansu u slučaju sukoba sa Moskvom

Vesti

AKO NATO KRENE NA RUSIJU, NEMAČKA SPREMA ŠOKANTAN POTEZ! Ugledni Handelsblat otkrio šta čeka Alijansu u slučaju sukoba sa Moskvom

Podeli vest

Nema gotovo nikakve šanse da bi se Nemačka uključila u nekakvu vojnu akciju NATO protiv Rusije, čak i ako bi ova upala na teritoriju baltičkih država, uveren je novinar uglednog nemačkog dnevnika „Handelsblata“ Volfgang Munhau

On dodaje da bi bilo naivno misliti da bi 5. član Severnoatlantskog sporazuma o kolektivnoj bezbednosti momentalno stupio na snagu u slučaju oružanog konflikta između Rusije i Alijanse.

Prema njegovom mišljenju, tačka na kojoj bi, hipotetički, mogao da počne sukob je Suvalski koridor – prostor u dužini od oko 100 kilometara koji bi mogao da poveže teritoriju Belorusije i Kalinjingradsku oblast. Tu sada prolazi granica između Poljske i Litvanije.

„Ne mislim da među nemačkim političarima može da se uspostavi većina koja bi podržala vojne akcije u bilo kojoj formi“, naveo je autor članka i podsetio na reči predsednika Nemačke Franka-Valtera Štajnmajera o tome da su manevri NATO u Suvalskom koridoru samo „zveckanje oružjem“.

Takođe je podsetio da je nemački predsednik izjavio da je Nemačka Rusiji „dužna Severni tok 2“ kako bi se „iskupila za grehe iz vremena Drugog svetskog rata“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pera

pre 2 godine

Sto pumpate ove gluposti oko napada na rusiju,... rusija ima nuklearno oruzje dovoljno da preore celu planetu 3 puta kao i amerika, nece biti rata izmedju amerike i rusije NIKAD. Procitajte malo sta znaci MAD doktrina kojom je prakticno garantovano da sukoba medju njima nikad nece biti.

lala iz Banata

pre 2 godine

Ako Rusi krenu...Angela može samo da skine svoje bele gaće , okači na pecaroški štap, i maše Rusima... - U znak dobrodošlice...!! Isto, kao što je "učinila" i ... - 1945.

deda Raša

pre 2 godine

Pametno čovek rezonuje. Mislim da bi to bio kraj Nemačke po svim pitanjima. Ja sam mišljenja da bi tako postupile i sve komšije VELIKE RUSIJE, Poljska, Rumunija i ostali, jer bi bile koleteralna šteta zbog Amerike. Valjda će im doći već jednom iz D u glavu i shvatiti da takav rat preti opstanku čovečanstva a oni će prvi biti na udaru. Ipak je komšija naj bitniji po svim pitanjima.

Radić Gojko

pre 2 godine

Na današnji dan 1. maja 1960.g. ruski PVO je oborio američki špijunski avion U - 2 koji je bio baziran u Pakistanu i koji je preletao SSSR ka Evropi .

Stevan

pre 2 godine

To je zato što Nemci znaju kako prolaze oni koji sa Rusijom razgovaraju jezikom sile.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija