• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

02.05.2021

08:10

AMERIČKI GENERAL DIGAO UZBUNU! Rusija i Kina zajedno napravile oružje za uništenje satelita SAD, Pentagon sateran u ćošak, Amerikanci više ni u svemiru nisu sigurni!

Vesti

AMERIČKI GENERAL DIGAO UZBUNU! Rusija i Kina zajedno napravile oružje za uništenje satelita SAD, Pentagon sateran u ćošak, Amerikanci više ni u svemiru nisu sigurni!

Podeli vest

Rusija i Kina zajedno su napravile oružje koje je u stanju da uništi američke satelite, rekao je komandant Svemirskih snaga SAD, general-major Džon Rejmond za list Vašington post

Svemir je sfera borbenih dejstava, isto kao i vazduh, kopno i more, i to je ono što se zaista materijalizovalo u poslednjih nekoliko godina kada su Kina, koja je naša stalna pretnja, i Rusija napravile oružje koje može da onesposobi naše satelite, ili da ih uništi sa zemlje, iz svemira ili u sajber-prostoru“, rekao je Rejmond.

Prema njegovim rečima, cilj Sjedinjenih Američkih Država je da „se ne nađu u sukobu koji započne u svemiru ili koji se proširi na njega“. S tim u vezi, za SAD je važno da „spreče“ negativan razvoj događaja, jer bi svemir „trebalo da bude bezbedan za sve“.

Ranije je Rejmond govorio da su potrebne nove norme za regulisanje aktivnosti u prostoru oko Zemlje.

Prema njegovim rečima, postojeći međunarodni sporazumi trenutno ne regulišu pitanja u toj sferi u dovoljnoj meri. Osim zabrane za razmeštanje oružja za masovno uništavanje u svemiru, prema njegovim rečima, sada „nema drugih pravila“. Takođe je rekao da je siguran da administracija predsednika Džoa Bajdena u potpunosti podržava Svemirske snage SAD.

Svemirska komanda SAD u decembru je saopštila da Rusija testira raketu za uništavanje satelita. Slične optužbe izneli su i u aprilu prošle godine. Tada je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo da Amerika na taj način pokušava da opravda svoje planove o razmeštanju oružja u svemiru.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan63

pre 2 godine

USA su najveća pretnja po bezbednost čovečanstva, a ne Kina i Rusija, jer su vodile preko 200 ratova i vojnih intervencija od kraja WW2 i sistematski uništavale suverenitet drugih zemalja. Amerikanci sebe smatraju izuzetnom nacijom, gotovo nadljudima, ali, niko više, pa ni USA, neće zavladati svetom koji postao multipolaran i slobodan od agresivne američke dominacije.

dera

pre 2 godine

Kaze on , treba svemir da bude bezbedan za sve (a misli samo za njih) , a ja mislim da vi prestanete sa ratovima protiv malih, i pretnji onim vecim , tacnije ko osim vas izaziva stradanja u svetu ? Znaci treba obezbediti mir apsolutno za sve i na svakom mestu . Kada bi ste isplatili sve vase ratne odstete ne bi vam preostao ni onaj karton na kome spavaju vasi beskucnici ( 40 miliona beskucnika ) .

Sosa

pre 2 godine

Baš su bezobrazni Rusi i Kinezi što nisu tražili odobrenje od amera za proizvodnju raketa.Vreme je da umišljeni gospodari sveta povedu neki rat na svojoj teritoriji, ako im je do rata stalo.Dosta je bilo ratovanja u gostima, hajde da vidimo kako to rade kod svoje kuće.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija