• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

03.05.2021

09:51

PEKING VODI AGRESIVNU POLITIKU! Američki državni sekretar o opasnosti od rata Amerike i Kine! /VIDEO/

Vesti

PEKING VODI AGRESIVNU POLITIKU! Američki državni sekretar o opasnosti od rata Amerike i Kine! /VIDEO/

Podeli vest

Državni sekretar SAD Entoni Blinken odgovorio je na pitanje „ima li opasnosti od rata Kine i Amerike“ rečima da to "nije u interesu ni Vašingtona ni Pekinga“

Odnosi dve države su komplikovani na svim nivoima, što je uzrok neizbežne zabrinutosti, rekao je Blinken.

- Nemamo luksuz da ne sarađujemo sa Kinom. Odnosi su veoma složeni, bilo da se radi o međusobnom suprotstavljanju ili nadmetanju, ali i saradnji - rekao je Blinken u intervjuu za Si-Bi-Es.

Dodao je kako "kinesko vođstvo želi da Kina postane dominantna zemlja sveta".

- Poslednjih nekoliko godina, Kina deluje represivnije kod kuće i agresivnije u inostranstvu - tvrdi Blinken.

Na pitanje ima li opasnosti od vojnog sukoba dve zemlje, Blinken odgovara da to nije u interesu ni Vašingtona ni Pekinga.

- Mislim da je dubokok protiv interesa i Kine i SAD da dođu do tačke vojnog sukoba, pa čak i da idu u tom pravcu - rekao je američki državni sekretar.

Inače, Blinken je nedavno, tokom samita SAD i Kine na Aljasci, imao „bliski susret“ sa kineskim diplomatama, koji se završio međusobnim optužbama i veoma oštrom retorikom tokom sastanka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bg Dex 1970

pre 2 godine

Očekivano licemerje od strane američke administracije. Upravo su ameri ti koji vode agresivnu politiku, bilo da je to ekonomija, IT, a da ne pričamo o vojnoj sferi. Zapravo SAD su počele i zvanično da se mešaju u unutrašnje stvari NR Kine i naravno da im takva velesila neće ćutati i ustuknuti. Zato su ameri brže bolje pojurili ka medijima, jer im je propaganda njihovo najjače oružje, pa su "raspalili" po kinezima.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija