• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.05.2021

13:26

OVO ĆE IZ TEMELJA PROMENITI NAČIN RATOVANJA! Od kontura do najsitnijih detalja, prvi snimak novih naočara američke vojske deluje NESTVARNO! /VIDEO/

Vesti

OVO ĆE IZ TEMELJA PROMENITI NAČIN RATOVANJA! Od kontura do najsitnijih detalja, prvi snimak novih naočara američke vojske deluje NESTVARNO! /VIDEO/

Podeli vest

Nove naočare za noćno nadgledanje "ENVG-B" je u razvoju u Americi i najvaljuje se uskora proizvodnja za američku vojsku

Objavljen je prvi snimak na kojem se vidi "kroz oči vojnika" koji koristi ovaj novi gadžet.

Sudeći po snimku, uočljiva je ogromna razlika i prednosti noćnih naočara u odnosu na standardne naočare koje pružaju zelenu svetlost. Ova činjenica je veliki plus, jer vrlo često, zbog zelenog svetla vojnik ne može da razume da li je posmatrani objekat prijateljski ili ne.

Video prikazuje svetlu, tačnu i jasnu sliku od obrisa i kontura do najvećih mogućih detalja.

 

 


"ENVG-B" pruža vojniku široko vidno polje. Oštar kontrast omogućava preciznije i, pre svega, razumljivije shvatanje vojnika o onome što se dešava. Ova prednost je značajna jer na taj način vojnik može bez problema da koristi nove naočare za noćno viđenje u lošim vremenskim uslovima ili lošim trenutnim geografskim uslovima - kao što su dim, prašina i još mnogo toga.

Mnogi vojnici i komentatori na društvenim mrežama upoređuju sliku koju pružaju ove naočare sa već poznatim slikama iz elektronskih igara.

Štaviše, "ENVG-B" postavlja temelje virtuelne stvarnosti o kojoj se već dugo polemiše.

Naočare za noćni vid proizvodi američka kompanija "L3Harris", a video je snimljen tokom vežbe u zajedničkoj vojnoj bazi Luis Mekord.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Radić Gojko

pre 2 godine

Pa zašto onda beže iz Avganistana i Iraka kad imaju ovakve naočare ?

Srecko

pre 2 godine

I onda ispališ jaku svetleću raketu i bude dosta oslepelih.

dera

pre 2 godine

I onda se protivnik presvuce u njima slicne uniforme i slemove , pa tome doda njihovo oruzije , i sta ce da prepozna ? Opet ce da gadjaju drvene avione , stajsko djubre sa nesto malo starog gvozdja , konjska kola sa gvozdenom rudom ,.........A ove naocare ??????????? neko ce da obrne kintu .

deda Raša

pre 2 godine

Isto kao i oni nevidljivi koji padoše u BUĐANOVCIMA, deco ne nasedajte i ne kupujte ovakve naočare. čista budalaština.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija