• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.05.2021

15:28

RUSIJA I IRAN GLAVNA TEMA! Borelj razgovarao sa Blinkenom o NAJURGENTNIJIM BEZBEDNOSNIM IZAZOVIMA!

Vesti

RUSIJA I IRAN GLAVNA TEMA! Borelj razgovarao sa Blinkenom o NAJURGENTNIJIM BEZBEDNOSNIM IZAZOVIMA!

Podeli vest

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj razgovarao je danas sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom o najurgentnijim spoljnim i bezbednosnim izazovima, saopštila je Evropska služba za spoljne poslove

Njih dvojica sastali su se u Londonu, gde se održava samit ministara spoljnih poslova G7.

Kako se navodi, Borelj i Blinken su razgovarali o nuklearnom sporazumu sa Iranom, o mogućem povratku SAD u nuklearni sporazum JCPOA i kako da se osigura potpuna implementacija sporazuma.

Tema razgovora bili su i odnosi sa Rusijom, a u vezi sa Ukrajinom, osuđenim opozicionarom Aleksejem Navaljnim, ruskih akcija protiv članica Evropske unije i sankcijama protiv građana EU.

Foto: AP PHOTO

Žozep Borelj

Bilo je razgovora i o situaciji u Avganistanu, povodom najnovijih američkih odluka, kao i o odnosima sa Kinom.

Predstavnik EU je izrazio zabrinutost zbog povećane nestabilnosti u Kolumbiji i potrebi da se krene napred sa implementiranjem mirovnog sporazuma.

Predstojeći samit između EU i SAD, koji bi trebalo da se održi od 11. do 13. juna u Briselu, daće više odgovora po pitanju odnosa između evropskog bloka i Amerike, zaključuje se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija