• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

08.05.2021

08:10

RUMUNE POTOPIO 'TORPEDO' SA KRIMA, ZNA SE KO JE OVDE GOSPODAR! Poruka Rusije Bukureštu je surova i jasna: Crno more nikada neće biti "NATO jezero"!

Vesti

RUMUNE POTOPIO 'TORPEDO' SA KRIMA, ZNA SE KO JE OVDE GOSPODAR! Poruka Rusije Bukureštu je surova i jasna: Crno more nikada neće biti "NATO jezero"!

Podeli vest

Šef radne grupe za međunarodno-pravna pitanja u stalnom predstavništvu Krima pri predsedniku Rusije Aleksandar Molohov oglasio se povodom izjave rumunskog ministra koji je Crno more uporedio sa "jezerom NATO-a", poručivši da ruska flota neće dozvoliti da NATO dominira Crnim morem

"Krimljane ne može a da ne razgnevi takav provokativni ispad visokog zapadnog diplomate", istakao je on.

Kako je istakao, u poslednjih nekoliko godina znatno je porasla aktivnost obaveštajnih službi NATO-a i jačanje njihovog prisustva u vodama Crnog mora.

"Naša Crnomorska flota nikada neće dozvoliti da NATO brodovi gospodare Crnim morem, ma koliko želeli da se prošire na taj region", rekao je Molohov.

Ranije je ministar spoljnih poslova Rumunije Bogdan Auresku izjavio da se Crno more delimično pretvorilo u „jezero“ NATO. Istakao je da je bezbednost u regionu Crnog mora neodvojivi deo bezbednosti NATO.

- Crno more delimično se pretvorilo u "jezero" NATO-a. Ne možemo da odustanemo od prisustva u regionu kao član Alijanse, mislim da je važno nastaviti promociju naših vrednosti u regionu - rekao je Auresku na pitanje novinara kako NATO može da spreči da se Crno more pretvori u "rusko more".

Rusija sa svoje strane poslednjih godina upozorava na aktivnosti NATO na svojim zapadnim granicama koje su bez presedana pod izgovorom obuzdavanja Moskve. Rusija je u više navrata izražavala zabrinutost zbog nagomilavanja snaga NATO u Evropi.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nenad62

pre 2 godine

Da covek ne poveruje, glupi rumun se javlja da dobije po gubici umesto amera.

vuk

pre 2 godine

rumunija,nista nije naucila iz 2 rata ,da ne cacka mecku,

nenad

pre 2 godine

...eto kako vracaju za slobodu koju su dobili preko zrtava crveene armije ....svima njima treba tu slobodu oduzeti i sve te drzave proglasiti ad akta i vlasnistvo Rusije ..

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija