• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

09.05.2021

11:56

ERDOGAN OŠTAR: Izrael je okrutna, teroristička država koja nemilosrdno napada muslimane u Jerusalimu! /FOTO/

Vesti

ERDOGAN OŠTAR: Izrael je okrutna, teroristička država koja nemilosrdno napada muslimane u Jerusalimu! /FOTO/

Podeli vest

Predsednik Turske Redžep Tajip Erodgan nazvao je danas Izrael "okrutnom, terorističkom državom", nakon što je izraelska policija u petak ispalila gumene metke i šok bombe ka palestinskoj omladini koja ih je gađala kamenjem kod džamije Al Aksa u Jerusalimu

-Okrutni Izrael, teroristička država Izrael nemilosrdno i neetički napada muslimane u Jerusalimu -rekao je Erdogan i pozvao sve muslimanske zemlje i međunarodnu zajednicu da preduzmu "efikasne korake" protiv Izraela.

On je dodao da je Turska pokrenula "potrebne inicijative" da podstakne Ujedinjene nacije, Organizaciju za islamsku saradnju i sve relevantne institucije da preduzmu akcije.

Više desetina ljudi povređeno je u novim sukobima između Palestinaca i izraelske policije u Jerusalimu. Demonstranti su bacali kamenice na policiju kod kapije Damask u starom delu Jerusalima, a policija je odgovorila sa šok bombama, gumenim mecima i vodenim topom.

Foto: Tanjug/AP

Palestinski zvaničnici navode da je povređeno 90 Palestinaca, dok je izraelska policija saopštila da je povrijeđen najmanje jedan pripadnik bezbednosnih snaga.

Najmanje 205 Palestinaca i 17 izraelskih policajaca povređeno je u ranijim sukobima kod džamije Al Aksa i širom istočnog dela Jerusalima.

Sukob policije sa Palestincima

Izraelska policija se sinoć sukobila sa Palestincima ispred starog grada u Jerusalimu tokom najsvetije noći Ramazana, a prethodno je sprečila autobuse sa muslimanske vernicima koji su krenuli ka tom gradu. Sukobi su izbili ispred džamije Al Aksa gde se okupilo oko 90.000 Palestinaca, a u istočnom Jerusalimu policija je koristila šok bombe, prenose "Harec".

Prema podacima Palestinskog crvenog krsta, povređene su najmanje 53 osobe, a izraelska policija navodi da je povređen i jedan policajac.

Foto: Tanjug/AP

Do novih sukoba dolazi dan nakon nasilja u kojem je, prema tvrdnjama palestinskih medicinskih službi, povređeno više od 200 Palestinaca kod džamije Al Aksa i na drugim lokacijama u Jerusalimu. Povređeno je i 18 policajaca.

Dok policija navodi da su njene akcije izazvane bezbednosnim razlozima, muslimani ih smatraju provokacijama i optužuju Izrael za sprečavanje slobode veroispovesti.

Bliskoistična četvorka, SAD, EU, Rusija i UN izrazili su juče "duboku zabrinutost" zbog nasilja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Radić Gojko

pre 2 godine

U vojnoj fabrici Rafael u Haifi,na nekoliko mesta duž bulevara vije sa dim .Još nema podataka o materijalnoj šteti ili postradalima.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija