• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

14.05.2021

09:12

UZBUNA U SAD, TO MOGU SAMO RUSI! 130 američkih zvaničnika zadobilo misteriozne povrede mozga, sumnja se da su napadnuti energetskim oružjem...

Vesti

UZBUNA U SAD, TO MOGU SAMO RUSI! 130 američkih zvaničnika zadobilo misteriozne povrede mozga, sumnja se da su napadnuti energetskim oružjem...

Podeli vest

Dosad je među američkim diplomatama, obaveštajcima i pripadnicima ministarstva odbrane registrovano više od 130 neobjašnjivih incidenata povezanih s povredom mozga poznatim kao Havana sindrom, a neki od njih su se dogodili prethodnih nedelja

Kako prenosi Gardijan pisanje Njujork tajmsa, navodi se da su trojica službenika CIA dobili ozbiljne simptome od decembra, nakon što su bili na zadacima u inostranstvu, zbog čega su morali da se jave u vojnu bolnicu u Vašingtonu. Broj prijaveljnih slučajeva veći je za 70 nego što je prvobitno objavljeno.

Predstavnik bivših zvaničnika koji su pogođeni Havana sindromom Mark Zaid je rekao da su ga kontaktirali još neki službenici koji veruju da imaju simptome ove misteriozne pojave. "Brojevi definitivno rastu", dodao je Zaid.

Američki zvaničnici su potvrdili da se pojavljuju novi slučajevi koji se detaljno analiziraju i istovremeno su upozorili da su neki ljudi možda reinterpretirali simptome koji su imali ranije i da je moguće da broj novih slučajeva ne oslikava broj novih incidenata.

 

 


U decenbru, Nacionalna akdemija nauka je objavila izveštaj u kojem se navodi da oštećenja mozga koja su pretrpeli američki zvaničnici na Kubi i Kini su najverovatnije bili rezultat neke forme usmerene energije, odnosno, energetskog napada.

Šeril Rofer, bivša hemičarka u Nacionalnog laboratoriji Los Alamos, dovela je u sumnju zaključke studije i tvrdnje žrtava i nekih eksperata da iza oštećenja mozga stoji neka vrsta mikrotalasnog oružja koji su razvili neprijatelji.

"Dokazi za efekte izazvane mikrotalasima, koji se zovu kao Havana sindrom, vrlo su tanki. Nijedan od pristalica ove ideje nije objasnio kako bi oružje zaista radilo. Nema dokaza da je uopšte razvijeno takvo oružje igde u svetu. Ovakve tvrdnje zahtevaju i jasna objašnjenja, ali dosad niko nije ponudio nijedno koje bi potvrdilo postojanje misterioznog oružja", rekla je Roferova.

Senatori digli glas

I republikanski i demokratski senatori i kongresmeni nedavno su izrazili frustraciju zbog CIA, posebno zbog onoga što vide kao zamagljivanje obima i težine problema čije je postojanje poznato godinama. Senatori su tražili da službenici CIA koji su možda ućutkali agente koji su prijavili da im je loše iz "nepoznatog razloga"  odgovaraju.

- Gotovo pet godina bili smo svesni izveštaja o misterioznim napadima na osoblje vlade Sjedinjenih Država u Havani, Kubi i širom sveta. Čini se da se ovaj obrazac napada na naše sugrađane koji služe našoj vladi povećava - navode oni.

U medijima se spekuliše da bvi iza ovih napada mogla da stoji Rusija, koja je poslednjih godina veliku pažnju posvetila uređajima za elektronsko ratovanje i ometanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milankukic

pre 2 godine

ma ko njima moze da povredi mozak oni su sami po sebi prolupali jer neznaju gde vise da napadaju jer su po celom svetu poselali zlo

ratko

pre 2 godine

tu je Bajden najsigurniji,nema mozga ahahahahahahahhahahahahahahahahah

Marcco

pre 2 godine

Ovome je kriva kadrovska politika u službama... CIA zapošljava psihopate, koje stalno boli glava!

Srki

pre 2 godine

Нека се обрате Дарку Трифуновићи у Чеди Јобановићу, они знају како се један на десеторо брани од Руса

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija