• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.05.2021

21:28

RODITELJI GA ISKASAPILI JER SE NIJE OŽENIO, TO JE NEOPROSTIV GREH I PITANJE ČASTI! Nakon neuspelih ubeđivanja, pukao im film i... BACILI GA U SMEĆE!

Vesti

RODITELJI GA ISKASAPILI JER SE NIJE OŽENIO, TO JE NEOPROSTIV GREH I PITANJE ČASTI! Nakon neuspelih ubeđivanja, pukao im film i... BACILI GA U SMEĆE!

Podeli vest

Iranskog filmskog režisera Babaka Koramdina (47) majka i otac izboli nožem, isekli ga na komade i njegove ostatke spakovali u kese i kofere, pa ih bacili u smeće. Bili su besni jer nije hteo da se ženi

Poznatog iranskog filmskog režisera Babaka Koramdina (47) roditelji su ubili, isekli na komade, spakovali u kese i kofere i bacili u smeće samo zato što je uporno odbijao da se oženi! Otac i majka ubijenog Babaka uhapšeni su nakon što je njegovo istranžirano telo pronađeno u nedelju u gradu Ekbatanu u Iranu, a tamošnja policija je saopštila da su roditelji priznali da su likvidirali sina "kako bi sačuvali čast porodice".

Radio šta je hteo

Iranski mediji navode da je Babak nedavno doputovao u domovinu iz Londona, gde je godinama živeo i radio. Ubrzo po dolasku posvađao se sa roditeljima zbog toga što nije bio oženjen i nije imao decu. Babakov otac rekao je na saslušanju da je sina najpre omamio lekovima, potom ga izbo nožem i iskasapio, a onda njegove delove tela stavio u kese i kofere i bacio ih u kontejner. Majka ubijenog režisera pomagala je suprugu prilikom komadanja sinovljevog tela, te je i ona zadržana u pritvoru dok traje istraga. Oboje su policiji rekli da ih je sin "brukao i maltretirao" i da su se zbog toga odlučili na "ubistvo iz časti".

- Moj sin je bio samac. Uznemiravao nas je i maltretirao. Psovao je i radio šta je hteo. Njegova majka i ja smo odlučili da ga ubijemo i da ga se rešimo da ne bismo izgubili čast. Ne kajem se ni najmanje - rekao je Babakov otac na saslušanju.

Foto: Informer DN

Muhamed Šahrijari, načelnik krivičnog suda u iranskoj pokrajini Teheran, u kojoj se nalazi grad Ekbatan, rekao je novinarima da je policija prikupila veliki broj materijalnih dokaza u porodičnoj kući Koramdinovih.

Neoborivi dokazi

- Čak i da nisu priznali gnusan zločin, policija je pronašla dovoljno neoborivih dokaza da budu osuđeni. Prema dosadašnjim saznanjima, roditelji su dugo pritiskali Babaka Koramdina da se oženi, a nakon poslednje svađe odlučili su da ga ubiju i raskomadaju. Hteli su da prikriju zločin, ali im to nije uspelo. U kući u kojoj žive u Ekbatanu ima mnogo tragova koji nedvosmisleno ukazuju na to da su roditelji ubili i istranžirali sina - rekao je Šahrijari.

Mediji podsećaju da je Babak 2009. diplomirao filmsku režiju na Fakultetu lepih umetnosti Univerziteta u Teheranu, te da je sledeće godine, kao najtalentovaniji u klasi, otišao u London i nastavio postdiplomske studije. Bio je poznat kao autor nagrađivanih kratkometražnih filmova.

'Ubistva iz časti' uobičajena

Bliskoistočni analitičar i urednik Iranske internacionalne televizije Džejson Brodski kaže da je ubistvo Babaka poslednje u nizu sličnih zločina i da zakoni u Iranu nisu dovoljno oštri prema porodičnom nasilju.
- Opšte je poznato da sudovi gledaju blagonaklono na "ubistva iz časti". Nedavno su jednog mladića rođaci zaklali jer je priznao da je homoseksualac. Da ne pominjem slučaj Romine Ašrafi, devojčice od 14 godina kojoj je otac odsekao glavu jer ga je, navodno, obrukala. Za takve zločine u Iranu se retko dobija kazna duža od deset godina zatvora - rekao je Brodski.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija