• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

25.05.2021

22:20

SVET JE OVO ČEKAO MESECIMA! O ČEMU ĆE RAZGOVARATI PUTIN I BAJDEN?! UKRAJINA, BELORUSIJA, SAJBER PRETNJE, TERORIZAM... Tema je mnogo, a...

Vesti

SVET JE OVO ČEKAO MESECIMA! O ČEMU ĆE RAZGOVARATI PUTIN I BAJDEN?! UKRAJINA, BELORUSIJA, SAJBER PRETNJE, TERORIZAM... Tema je mnogo, a...

Podeli vest

Rusija i Amerika će razmotriti različite aspekte susreta predsednika dve zemlje, Vladimira Putina i DŽozefa Bajdena, uključujući format sastanka, učešće delegacija, usvajanje dokumenata, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Portparolka Bele kuće DŽen Psaki otkrila je i koje će teme kandidovati američka strana za predstojeći razgovor

Detalji nisu definisani, to ćemo tek razmatrati, rekao je Peskov na pitanje novinara da li će susret Putin-Bajden biti u četiri oka ili će na njemu učestvovati i delegacije, kao i da li će biti potpisani neki dokumenti.

 Psaki rekla je da će Bajden na sastanku sa ruskim liderom razgovarati o strateškoj stabilnosti, Ukrajini i Belorusiji.

- Očekujemo da će oni dosta vremena posvetiti strateškoj stabilnosti, to se tiče pitanja kontrole nad naoružanjem - rekla je Psaki novinarima.

Dodala je da Bajden planira da pokrene pitanje Ukrajine.

- Predsednik ima nameru da naglasi da Amerika podržava suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine - dodala je Psaki.

AKO NISU RUSI, ONDA SU... NE, BOLJE JE DA NE ZNAMO! The Mirror: Sonari američke mornarice otkrili MISTERIOZNE BRZE OBJEKTE POD VODOM OKEANA!

Jedna od planiranih tema je i Belorusija, kao i pitanja iz sajber oblasti. 

- Možda smo zaboravili proteklih godina, ali diplomatija funkcioniše ovako: ne sarađujemo i ne sastajemo se samo sa onim liderima sa kojima se slažemo. Važno je sastajati sa liderima i sa kojima imamo nesuglasice, a to se odnosi i na lidera Rusije. Ne gledamo na susret s Putinom kao na nagradu, već važan deo zaštite američkih interesa - istakla je Psaki.

Prema njenim rečima, Amerika ne očekuje da će se odnosi dve zemlje, posle samita, odmah poboljšati ali priželjkuje početak predvidljivijih odnosa.

- Predložili smo samit jer smatramo da je to mogućnost da prezentujemo naše nacionalne interese i teme… Ne mislimo da će posle samita sve postati lako i bez problema, naprotiv, očekujemo da će kao i pre biti teških razgovora i da će se nastaviti konfrontacije u oblastima gde imamo neslaganja, ali to je mogućnost da se krene ka stabilnijim i predvidljivijim odnosima sa Rusijom - rekla je Psaki.

DA NIJE SMEŠNO... SAD, BRISEL I ZAPAD NAMERILI DA PRIVEDU PRAVDI LUKAŠENKA! Kako to misle da izvedu, pozovu vanzemaljce?!

Takođe je dodala da odluka o održavanju samita ne predstavlja slabost američkog predsednika.

- Time se demonstrira da se predsednik SAD ne boji da stane pred protivnikom i iskoristi mogućnost lične diplomatije da ukaže zbog čega je zabrinut i na oblasti gde postoji potencijal za saradnju, gde postoji obostrana korist.

I ona je potvrdila da format samita i sastav delegacija nije preciziran, ali je na pitanje da li će na sastanku osim predsednika biti još neko rekla da obično prisustvuju predstavnici obe strane.

BRUTALNA ŠAMARČINA LONDONU! SUD U STRAZBURU PRESUDIO: VELIKA BRITANIJA KRIVA! Za nelegalno prisluškivanje, video nadzor, kršenje ljudskih prava... IMA TOGA KOLIKO HOĆETE!

Ranije je i u Moskvi i u Vašingtonu je potvrđeno da će se dvojica lidera sastati 15. i 16. juna u Ženevi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija