• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

26.05.2021

12:07

LUKAŠENKO UPUTIO ZABRINJAVAJUĆU PRETNJU "ZLONAMERNICIMA": Ako u Belrusiji nešto "EKSPLODIRA", izbiće novi svetski rat!

Vesti

LUKAŠENKO UPUTIO ZABRINJAVAJUĆU PRETNJU "ZLONAMERNICIMA": Ako u Belrusiji nešto "EKSPLODIRA", izbiće novi svetski rat!

Podeli vest

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko upozorio je „zlonamernike“ da ne preduzimaju ishitrene poteze jer će, ukoliko u Belorusiji nešto „eksplodira“, izbiti novi svetski rat

- Cilj je jasan. Znamo kome odgovara da demonizuje Belorusiju. Mi smo mala zemlja, ali odgovorićemo adekvatno. Postoje slični primeri u svetu. I pre nego što preduzmete oštre, nepromišljene akcije, setite se da je Belorusija centar Evrope. I ako ovde nešto izbije, to će biti još jedan svetski rat - rekao je predsednik u parlamentu u Minsku.

Lukašenko je upozorio da je njegova zemlja izložena pritisku bez presedana. Prema njegovim rečima, najnoviji događaji pokazuju da vlasti nisu uzalud upozoravale na jačanje ekstremizma.

- Priča o pokušajima državnog prevrata, fizičkog uklanjanja najviših zvaničnika, kao i izolacije rukovodstva Belorusije – jasna je potvrda toga. Pogledajte kakav pritisak bez presedana se danas vrši na na zemlju, kako žele da nas agresivno kazne, da nas postave na naše mesto i isprovociraju korišćenjem najprljavijih metoda i tehnologija - rekao je šef Belorusije.

Celokupna eskalacija sa strane Zapada je njihova zavist, nemoć i bes jer nisu uspeli da realizuju oružanu pobunu i državni udar u Belorusiji, niti će uspeti, istakao je Lukašenko.
Istovremeno, predsednik je upozorio da će Belorusija oštro odgovoriti na sve sankcije, napade i provokacije Zapada, jer Minsk drugi izbor nema.

- Treba vas zaustaviti danas, jer već sutra može da bude kasno - kazao je.

Lukašenko je dodao i da je uveren da se ulični protesti u Belorusiji više neće ponoviti budući da ekstremisti i teroristi više neće moći da manipulišu beloruskim narodom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija