• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.05.2021

15:45

MENJAJU TRADICIJU, SU-57 ĆE BITI JEDNOMOTORNI LOVAC! "Produkt 30" će ruskoj zveri PETE GENERACIJE omogućiti neverovatne MANEVARSKE sposobnosti! /VIDEO/

Vesti

MENJAJU TRADICIJU, SU-57 ĆE BITI JEDNOMOTORNI LOVAC! "Produkt 30" će ruskoj zveri PETE GENERACIJE omogućiti neverovatne MANEVARSKE sposobnosti! /VIDEO/

Podeli vest

Rusija razvija stelt lovac pete generacije, koji pokreće jedan, a ne dva motora, kao što je dosadašnja inženjerska tradicija u zemlji

Ovaj borbeni avion biće prvi moderni ruski lovac koji pokreće samo jedan motor, a Suhoj će ga proizvesti.

Prema dostupnim informacijama, motor će bicti "Produkt 30", a pojaviće se, kako se planira, 2022. godine.

Ruski mediji tvrde da će se novi jednomotorni lovac osloniti na iskustvo stečeno u konstrukciji Su-57.

Pretpostavlja se da će lovac težiti više od 18 tona i da će razvijati brzinu od 2 Maha, a u varijanti "jedan motor" odnos potiska / težine biće jedan. Izvor tvrdi da će inženjeri zadržati dosadašnju rusku tradiciju, lovac koji izlazi sa proizvodne trake Suhoja će imati superiorne manevarske sposobnosti. Novo je to što će promenom vektora potiska motora lovac imati "skraćeni put uzleta".

Mnogi lovci su trenutno dizajnirani za superiornost u vazduhu i napajaju se jednim motorom.

F-22, F-35, F-16 i F-15 su najčešće korišćeni američki lovci na svetu. Kineski, pakistanski i švedski avioni takođe su opremljeni sa jednim motorom.

Jednomotorni lovci imaju prednost u nekoliko oblasti: jeftinija i brža proizvodnja, a imaju gotovo sve karakteristike kao i lovci sa dva motora.

Svetska statistika pokazuje da lovci sa jednim motorom imaju nižu stopu nesreća od ostalih, što je sasvim logično.

SU-57 će biti avion pete generacije sa jednim motorom

Rusko izdanje "Reporter" objavilo je članak o očekivanjima i fazama novog ruskog motora za lovac Su-57.

Ruski lovac Su-57 još uvek je teško kvalifikovati kao lovca pete generacije. Časopis "Reporter" tvrdi da će Rusija 2022. godine imati novi motor za ruski lovac, poznat kao "Product 30".

Rusi očekuju da dobiju veću količinu naručenih borbenih aviona Su-57. Razvojem novog motora, Moskva namerno usporava serijsku proizvodnju letelice, tvrde ruski mediji


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija