• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

29.05.2021

20:56

NOVA PRAVILA - OVO MORATE da znate pre nego što uđete u Grčku! Spisak je sledeći...

Vesti

NOVA PRAVILA - OVO MORATE da znate pre nego što uđete u Grčku! Spisak je sledeći...

Podeli vest

Danas je doneta nova, zajednička ministarska Odluka grčke Vlade koja se tiče odredbi o ulasku stranih državljana u Grčku. Po ovoj odluci, koja će važiti do 7. juna ove godine, kompletiran je spisak uslova za ulazak stranih državljana u Grčku

Deca starija od 5 godina i dalje moraju da imaju pcr test. Novina je da se propuštaju i turisti iz BIH, pa i Republike Srpske, što do sad nije bio slučaj.


Formular, vakcina, potvrde...


Spisak uslova za ulazak u Grčku je sledeći:


1) Popunjen formular PLF

Ovaj formular možete naći na stranici travel.gov.gr

2) Dokaz o imunizaciji

Ova potvrda može biti u formi potvrde vakcinacije bilo kojom vakcinom koja se daje u Srbiji pri čemu poslednja doza mora biti primljena najmanje 14 dana pre dolaska.

Foto: Reuters

Ako niste vakcinisani, morate imati negativnog PCR testa ne starijeg od 72 sata ( i dalje obavezan za decu iznad 5 godina (koja su napunila 5 i iznad). A ako ste preboleli korona virus, treba da date na uvid potvrdu da ste bolovali od kovida u periodu od 2 do 9 meseci pre dolaska. To potvrđujete tadašnjim pozitivnim PCR ili antigenskim testom kojim vam je virus dijagnostikovan.


Novine u odredbi


Novo je što se menja zabrana ulaska u zemlju građanima Bosne i Hercegovine koji od danas ulaze pod istim uslovima kao i oni državljani koji su ranije stekli tu dozvolu (pr.Srbija ili Severna Makedonija).

Foto: Tanjug

Ništa se, međutim, nije promenilo za građane Crne Gore. Ukoliko imaju supružnika ili roditelja sa srpskim pasošem (ili pasošem EU ili neke od zemalja koja ima dozvolu za ulazak, mogu u konzularnom odeljenju grčke Ambasade u Podgorici zatražiti dozvolu.

Prelaz Evzoni i dalje ostaje otvoren od 7 - 23 (po grčkom vremenu).

Prelaz Promahonas ostaje otvoren celodnevno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija