• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

02.06.2021

20:11

KINA JE NENADMAŠNA -  dokazali zašto je njihov PVO sistem NAJNAPREDNIJA MAŠINERIJA! /FOTO/

Vesti

KINA JE NENADMAŠNA - dokazali zašto je njihov PVO sistem NAJNAPREDNIJA MAŠINERIJA! /FOTO/

Podeli vest

Kinesko ratno vazduhoplovstvo testiralo je nadograđenu verziju svog najnaprednijeg protivvazduhoplovnog raketnog sistema na nepoznatom terenu. Test je, prema navodima kineskih medija, izveden uspešno

Na kineskoj vojnoj vežbi u kojoj je učestvovao sistem HQ-9B, cilj je bio pokazati što sve taj sistem može, s obzirom na to da kineska vojska nastavlja punom parom sa svojim planovima za razvoj moderne vojske spremne za borbu u svakom trenutku.


- Želimo da naučimo kako da zaštitimo i održimo novi sistem naoružanja na neravnom terenu, kao i da ga bolje kamufliramo... i da isprobamo sve kako bismo ispunili zadatke - rekao je za kineski CCTV komandant kineskog ratnog vazduhoplovstva Du Tao.

Tokom vežbe, protivvazduhoplovna jedinica kineske vojske našla se na nepoznatom terenu i čekala početak simulacije sukoba između crvene i plave vojske. Koristeći HQ-9B sistem, protivvazdušna jedinica oborila je četiri drona s četiri projektila, odnosno stopostotnim uspehom, izvestio je CCTV.

Vežba je izvedena kao zajednička operacija više različitih vojnih jedinica, uključujući i jedinice protivvazduhoplovne raketne odbrane i jedinica za stratešku podršku opremljenih radarskim i elektronskim sistemom za rano upozorenje.

Kineske specijalne trupe igrale su ulogu plave vojske I koristile su sisteme za elektromagnetno ometanje kako bi zbunili delovanje HQ-9B raketnog sistema.

Foto: YoutubePrintscreen/ Herron Wask

HQ-9B

HQ-9B je novi kineski raketni protivvazduhoplovni sitem s vertikalnim načinom lansiranja srednjeg ili dugog dometa. Maksimalan domet raketa tog protivvazdušnog sistema iznosi 250 kilometara.

Taj jsistem je već bio raspoređen na kineska ostrvau Južnom kineskom moru 2016. godine, a u međuvremenu je njegova mornarička verzija HHQ-9B postavljena i na kineske nove raketne razarače Tip 052D. Vojni stručnjak iz Pekinga, Žou Čenming rekao je ovom vežbom kineska vojska želi da pokaže svoju punu sposobnost delovanja, preneo je "Biznis insajder".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija