• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

06.06.2021

09:01

BAJDEN PRED SASTANAK SA PUTINOM UVERAVA JAVNOST: Ne želimo KONFLIKT sa Rusijom!

Vesti

BAJDEN PRED SASTANAK SA PUTINOM UVERAVA JAVNOST: Ne želimo KONFLIKT sa Rusijom!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države ne teže konfliktu sa Rusijom, već su zainteresovane za stabilne i predvidljive odnose u onim oblastima gde dve zemlje mogu da sarađuju, navodi se u autorskom tekstu predsednika SAD Džozefa Bajdena u „Vašington postu“

- Sastaću se sa Vladimirom Putinom u Ženevi posle razgovora na visokom nivou sa prijateljima, partnerima i saveznicima koji svet vide iz iste perspektive kao i Sjedinjene Američke Države i sa kojima ćemo obnoviti veze i zajedničke ciljeve. Ostaćemo jedinstveni u suprotstavljanju izazovima koje Rusija predstavlja za evropsku bezbednost, a koji su započeli agresijom u Ukrajini - navodi se u članku.  

Šef Bele kuće izrazio je odlučnost da "podržava demokratske vrednosti" i obećao da će sa Putinom razgovarati o ljudskim pravima i „mešanju“ u izbore.

Istovremeno, Bajden je uveravao da SAD "ne traže konflikt" sa Rusijom.

Foto: AP/Photo

Vladimir Putin

- Želimo stabilan i predvidljiv odnos u kojem možemo sarađivati sa Rusijom na pitanjima kao što su strateška stabilnost i kontrola naoružanja - rekao je Bajden, podsećajući, na produženje Sporazuma o strateškom ofanzivnom naoružanju.

Sastanak Bajdena i Putina planiran je za 16. jun u Ženevi, a pre toga američki predsednik učestvovati na samitima sa EU i NATO.

Ranije je Vladimir Putin na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu izjavio da će na sastanku sa Bajdenom pokušati da pronađe načine za regulisanje odnosa Rusije i Sjedinjenih Američkih Država. Trebalo bi da bude reči o strateškoj stabilnosti, o rešavanju međunarodnih sukoba u najproblematičnijim mestima, procesima razoružanja i borbe protiv terorizma i pandemiji. Istovremeno je istakao da ne očekuje neki proboj od samita.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija