• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok/RT

07.06.2021

17:05

NIJE DOBRO, SRBIJA ĆE MORATI DA BIRA?! ZAMENIK MINISTRA ODBRANE RUSIJE JASAN, novi svetski poredak se formira pred našim očima!

Vesti

NIJE DOBRO, SRBIJA ĆE MORATI DA BIRA?! ZAMENIK MINISTRA ODBRANE RUSIJE JASAN, novi svetski poredak se formira pred našim očima!

Podeli vest

Trenutno smo svedoci formiranja ni manje ni više nego „novog svetskog poretka", sa postojećim međunarodnim pravnim sistemom koji puca i državama koje zauzimaju stranu u novom Hladnom ratu, rekao je zamenik ministra odbrane Rusije za RT

General-pukovnik Aleksandar Fomin govorio je za RT uoči 9. Moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti, koja bi trebalo da se održi 22-24. juna u Moskvi. Događaj okuplja vojne zvaničnike i stručnjake za bezbednost iz različitih zemalja, a oko 49 država je već potvrdilo svoje učešće.

Predstojeća konferencija je izričito nestranački događaj i zemlje su pozvane da učestvuju bez obzira na njihov trenutni odnos sa Rusijom, izjavio je Fomin.

- Na forumu dajemo reč ne samo partnerima koji dele naše pristupe rešavanju glavnih svetskih problema, već i protivnicima, zemljama sa kojima je današnja saradnja na minimumu ili jednaka nuli - rekao je Fomin.

GENERAL MLADIĆ JE VOJNIK - A NE ZLOČINAC! Dodik: Hag nije mesto PRAVDE!

Diskusije poput onih na moskovskom forumu posebno su važne tokom izazovnih vremena, dodao je zvaničnik, jer svetski politički i bezbednosni pejzaž trenutno doživljava istorijske pomake, dok se "stari" svetski poredak raspada.

- Danas smo svedoci formiranja novog svetskog poretka. Vidimo tendenciju da zemlje bivaju uvučene u novi Hladni rat. Države se dele na "nas" i "njih", s tim da su "oni" u doktrinarnim dokumentima nedvosmisleno definisani kao protivnici."

TEK IZAŠLI IZ AVGANISTANA, VEĆ DRHTE OD TALIBANA! CIA ubrzano traži NOVU BAZU, potraga još uvek - NEUSPEŠNA!

 
- Postojeći sistem međunarodnih odnosa i bezbednosni okvir se sistematski uništava. Uloga međunarodnih organizacija kao instrumenata kolektivnog odlučivanja u oblasti bezbednosti se smanjuje - rekao je Fomin.

Tokom proteklih nekoliko godina, posebno pod bivšim američkim predsednikom Donaldom Trampom, više međunarodnih sporazuma je prestalo da postoji. U stvari, ostao je samo jedan glavni sporazum između Vašingtona i Moskve - novi ugovor START - nakon što se američki predsednik Džo Bajden složio da ga produži za još pet godina.

IPAK ĆEMO ČUTI DETALJE RAZGOVORA?! Peskov otkrio: Razmatra se zajednička KONFERENCIJA ZA MEDIJE Putina i Bajdena!

Pojava novih sistema naoružanja, kao i napori nekih država da ratovanje uvedu u područja koja ga nikada ranije nisu videla, dodatno ubrzavaju pojavu „novog svetskog poretka", primetio je Fomin.

- Pojavljuju se fundamentalno nove vrste oružja koje radikalno menjaju odnos snaga u savremenom svetu, a ratovanje ulazi u nova područja - u kosmos i sajber prostor. To, naravno, dovodi do promene principa i metoda ratovanja - dodao je on.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nesa151

pre 2 godine

SRBIJA NEMA STA DA"BIRA" ONA JE IZABRALA GRADITELJE I BRANITELJE KO NEZNA TO SU KINEZI I RUSI:ONI ZA ARAZLIKU OD NEMACA I AMERIKANACA(TRI PUTA) SU NAS BOMBARDOVALI I VOJSKU;NEJAC I CDECU!NAMA NEMOGU BITI PTIJATELJI KOJI NAS BOMBARDUJU A STETU NE PLACAJU! DRUGO MI SMO i DALJE U rAtu sa NemacKOM.KO NEGIRA NEK POKAZE MIROVNI UGOVOR OD 1945 I REPARACIJE 34MILIJARDE $(DANAS #/$ MILIJARDE EURA :A OD "MIOSRDNOG ANDJELA 104 MILIJARDE EURA )AJDE LJUBITE IH U STRAZNJICU!

Milan63

pre 2 godine

Izbor je lak. Pa, nećemo valjda sa onima koji su nas sankcionisali, bombardovali i komadali nam zemlju. Uostalom, neka odluči narod na referendumu, a ne kao Milo Đukanović. A kome se ne bude svideo rezultat, neka to prihvati ili potraži rezervnu domovinu. Što se mene tiče, ja je nemam.

VLADO

pre 2 godine

DALEKO VAM KUCA OD NAS ZA SVA VREMENA PRODANE DUSE ! ! ! NECE VISE BITI PARA IZ EU NA DA DIJELITE JADNOM I CEMERNOM NARODU.I PLATITI OSTETU HRVACKOJ I B I H .

vesna

pre 2 godine

mi srpski narod smo izabrali RUSE,a vlast samo sebe, i to se zove propas srba i srbije, narod biro,

Sumadinac

pre 2 godine

Srbija nema sta da bira vise Rusija i Kina ne EU ne USA Nemci su nas 3 bombardovali 3 rata vodili protiv nas i milione našeg naroda pobili .

TADIJA ZEMUN

pre 2 godine

tu dileme ne sme da bude,UVEK SA BRACOM I PRIJATELJIMA

mirko

pre 2 godine

Niste jos pisali o tmo kako je G7 dogovoreno da svi povecaju takse da bi Amerika, kad poveca takse za 20+ %, zadrzi svoju komptitivnost. Tacnije ceo svet (pola sveta) ce morati da placa da bi oni nastavili da isisavaju novac. Ono sto je dogovoreno je ravno skandalu. Da li je to ono sto zelimo? Nisam siguran.

dera

pre 2 godine

Prvo i pre svega isplatite ratnu odstetu za dva svetska rata i za ovo bombardovanje !

Iron C

pre 2 godine

Ma nato volim te puno jer ste picketine najstrasnije i mislite da ste uvek u pravu ! Nisam Rusofil ali se od vas gadim jer ste stoka nevidjena i bili ste uvek kukavice i pice ,ako je drugacije javite se , koliko vas je bilo na Kosarama sa siptarima ? Sto niste isli kopneno?Zato sto ste pizde kao i siptari !Uvek na raspolaganju za vas ,da se pobijemo ,popijemo i da vam jebem mat*er i vama i siptarima u ferkama ! vas Jeremija ! p.s. u Sumadiji sam brale i dajem sve podatke jer ja nisam heroj kao vi sise jedne , izvinite administratori !

Dracoljub

pre 2 godine

Podeljen je, ali ostalo je da se nemci opredele, čini mi se da bi dali sada da ih ponovo podele, ali zapadna da trguje sa rusima, a istočna sa amerima

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija