• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

09.06.2021

17:00

HAKERI NAPALI ŠPANSKO MINISTARSTVO! Tehničari centra za kriptologiju na nogama!

Vesti

HAKERI NAPALI ŠPANSKO MINISTARSTVO! Tehničari centra za kriptologiju na nogama!

Podeli vest

Serveri španskog Ministarstva rada i socijalne ekonomije na meti su sajber napada, saopštilo je ministarstvo na Tviteru

- Ministarstvo rada i socijalne ekonomije pogođeno je računarskim napadom. Tehničari ministarstva i Nacionalnog centra za kriptologiju rade na identifikaciji izvora i uspostavljanju normalnog rada što je pre moguće - tvitovalo je Ministarstvo.

​Sajber napad ne utiče direktno na ključne usluge povezane sa javnim sistemom zapošljavanja, jer ministarstvo nije odgovorno za direktnu interakciju sa građanima, navodi Ministarstvo.

Incident se dogodio nekoliko meseci nakon što su hakeri napali špansku javnu službu za zapošljavanje, koja je u nadležnosti Ministarstva rada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija