• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.06.2021

22:51

BAJDEN I DŽONSON ZADOVOLJNI SUSRETOM! Evo šta su poklonili jedan drugom! /VIDEO/

AP/Photo

Vesti

BAJDEN I DŽONSON ZADOVOLJNI SUSRETOM! Evo šta su poklonili jedan drugom! /VIDEO/

Podeli vest

Britanski premijer Boris Džonson poklonio je američkom predsedniku Džozefu Bajdenu uokvirenu fotografiju britanskog murala na kojoj je prikazan Afroamerikanac abolicionista iz 19. veka Frederik Daglas, saopštila je danas kancelarija britanskog premijera

Bajden je uzvratio biciklom američke proizvodnje i kacigom za Džonsona, koji je zagriženi biciklista, i šalom i torbom za njegovu suprugu Keri, preneo je Rojters.

Daglas je pobegao od ropstva u SAD, postao abolicionistički lider koji je obišao Britaniju i Irsku, odakle potiču Bajdenovi preci.

Bajden je citirao Daglasa u govoru o 2020. godine u vreme kada su se SAD suočavale sa pitanjima o savremenom i istorijskom rasnom nepravdom podstaknutom protestnim pokretom koji se, takođe, proširio i na Veliku Britaniju.

Prva dama SAD Džil Bajden dobila je prvo izdanje "Drvo jabuke" - zbirke kratkih priča britanske autorke Dafne di Morije, koja je živela u Kornvolu, živopisnom kutku Engleske, domaćinu samita G7.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija