• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

12.06.2021

08:21

NE ŽELIM DA ZVUČIM NEPRISTOJNO, ALI... Putin bez dlake na jeziku uoči susreta sa Bajdenom, nije mu zaboravio što ga je nazvao ubicom!

Tanjug/TASS News Agency Pool Photo via AP

Vesti

NE ŽELIM DA ZVUČIM NEPRISTOJNO, ALI... Putin bez dlake na jeziku uoči susreta sa Bajdenom, nije mu zaboravio što ga je nazvao ubicom!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u intervjuu za „En-Bi-Si“ da ga nije iznenadio skandalozni intervju američkog lidera Džoa Bajdena

"Tokom svog rada navikao sam na sve vrste napada sa svih strana i pod svakakvim izgovorima, različitog kalibra i jačine i ništa me od toga ne iznenađuje", istakao je ruski predsednik, odgovarajući na pitanje kako se odnosi prema Bajdenovoj izjavi da je on "ubica".

Putin je dodao da, iako je upotreba takvih etiketa postala uobičajena u američkoj političkoj kulturi, verovatno pod uticajem Holivuda, u Rusiji to ne izgleda normalno.

"Ne želim da zvučim nepristojno, ali to me podseća na loše varenje, verbalne probavne smetnje", rekao je ruski lider reagujući na voditeljevo nabrajanje osoba za čiju smrt brojni zapadni mediji pokušavaju da okrive Rusiju.

"Pomenuli ste ljude koji su zaista ubijeni u različito vreme i iz različitih razloga od ruku različitih ljudi", kazao je Putin.

Poređenje Trampa i Bajdena

Ruski lider naveo je da se „predsednik Bajden svakako veoma razlikuje od (prethodnog američkog lidera Donalda) Trampa“. Putin je konstatovao da je Bajden karijerni političar.

"Ja i sad smatram da je bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država, gospodin Tramp, izvanredna ličnost, talentovana ličnost, inače ne bi postao predsednik SAD“, precizirao je Putin i dodao da je Tramp „sjajna ličnost:

"Može da vam se sviđa ili ne. Pa iako nije pripadao američkom establišmentu, ranije nije bio deo velike politike, a nekima se to sviđa, nekima se ne sviđa, ali to je činjenica".

Foto: Reuters

Bivši predsednik SAD Donald Tramp

Što se tiče Džoa Bajdena, Putin je rekao da se trenutni domaćin Bele kuće "radikalno razlikuje od Trampa, jer je predsednik Bajden karijerni političar. On se faktički čitavog svog života bavio politikom", primetio je ruski predsednik.

Putin je priznao da Bajden možda ima "neke prednosti i neke nedostatke" i izrazio nadu da aktuelni predsednik Sjedinjenih Američkih Država "neće praviti impulsivne korake".   

Odnosi spali na najniži nivo

Govoreći o rusko-američkim odnosima, ruski lider rekao je da su se oni poslednjih godina pogoršali.

"Naši bilateralni odnosi spali su poslednjih godina na najniži nivo", zaključio je Putin.

Foto: Reuters

Predsednik SAD Džo Bajden

Podsetimo, američki predsednik Džozef Bajden je u intervjuu za Ej-Bi-Si izjavio da će rusko rukovodstvo morati da "plati cenu" u vezi sa pokušajima mešanja u američke izbore, koje se pripisuje Moskvi. Osim toga, šef Bele kuće potvrdno je odgovorio na pitanje da li Putina smatra "ubicom". Predsednik Rusije Vladimir Putin je, reagujući na tu izjavu, američkom lideru poželeo dobro zdravlje.

Sastanak Putina i Bajdena održaće se 16. juna u Ženevi. Kremlj je saopštio da predsednici nameravaju da razgovaraju o rusko-američkim odnosima, strateškoj stabilnosti, kao i o borbi protiv kovida 19 i rešavanju regionalnih sukoba. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija