• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.06.2021

11:21

IGNORIŠU NACIONALNI SUVERENITET I KORISTE POLITIKU UCENE I PRETNJI! Marin Le Pen: Srbija nema interes da se INTEGRIŠE u EU!

Vesti

IGNORIŠU NACIONALNI SUVERENITET I KORISTE POLITIKU UCENE I PRETNJI! Marin Le Pen: Srbija nema interes da se INTEGRIŠE u EU!

Podeli vest

Francuska političarka Marin le Pen, predsednica desničarske nacionalističke stranke Nacionalno okupljanje i jedna od glavnih protivnica predsednika Emanuela Makrona na narednim predsedničkim izborima, ukazala je na trend da se u svetu, pa i u EU i Francuskoj, urušava autoritet države te da smatra s obzirom na totalitarne ekcese u funkcionisanju unije, Srbija nema interes da se integriše u EU

- Podrška Evropske unije iredentizmu ima cilj da oslabi nacije tako što će ih rasturiti. Radikalno se tome protivim - istakla je le Pen u intervjuu za današnje Novosti.

Pokret kojem predsedavam, kako je rekla oduvek se protivio nezavisnosti Kosova, vodeći računa o tome da se ispoštuje Rezolucija 1244, koja usvojena 10. juna 1999. godine, koja je kako kaže potvrdila "posvećenost svih država članica suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

Podsetila da se njena partija bori protiv političkog sistema EU koji je "politički usmeren na SAD" i ocenjuje da "s obzirom na totalitarne ekcese u funkcionisanju unije, Srbija nema interes da se integriše".

- Taj sistem EU ignoriše nacionalni suverenitet i primenjuje politiku ucena i pretnji. Protiv Mađarske i Poljske npr. i to samo zbog toga što su ove dve zemlje, s pravom, odbile da im se nameću migrantske kvote. Princip proširenja je zapravo proces prenosa suvereniteta i razvodnjavanja nacionalnog identiteta - ukazala le Penova.

Marin le Pen je sankcije EU uvedene protiv Rusije ocenila kao "samovolju, istorijski kontrasmer i geopolitičku grešku".

- Naši odnosi s Rusijom su od suštinskog značaja za ublažavanje međunarodnih kriza i borbu protiv islamskog fundlamentalizma,a pored toga Rusija je i važan trgovinski partner. Želja da se Rusija isključi iz dijaloga između nacija dovešće do produbljenja međunarodnih kriza i geopolitičkog i ekonomskog ćorsokaka - upozorila je francuska poltičarka Marin le Pen, predsednica desničarske nacionalističke stranke Nacionalno okupljanje.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dera

pre 2 godine

Predlog nasim ljudima u Francuskoj koji imaju pravo glasanja , podrzite gospodju Lepen na izborima .

Zorica Avramovic

pre 2 godine

Победа госпође Ле Пен је право освежење на политичкој сцени Француске, којој се од срца радујем. Де Голова Француска се враћа себи! Надајмо се, Србијо...

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija