• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

13.06.2021

20:45

NETENJAHU JE SMENJEN, NOVI PREMIJER IZRAELA JE BENET! Zalaže se za aneksiju dve trećine okupirane Zapadne obale, ali i...

Printskrin video

Vesti

NETENJAHU JE SMENJEN, NOVI PREMIJER IZRAELA JE BENET! Zalaže se za aneksiju dve trećine okupirane Zapadne obale, ali i...

Podeli vest

Izraelski parlament izabrao je večeras novu koalicionu vladu te zemlje, čime je okončana 12 godina duga vladavinu dosadašnjeg premijera Benjamina Netanijahua

Bivši saveznik Netanijahua, desničar Naftali Benet izabran je za novog premijera, prenosi AP, dodajući da će on biti na čelu raznolike i krhke koalicije koja se sastoji od osam partija među kojima postoje duboke ideološke razlike.

Netanijahu ostaje na čelu partije Likud i biće lider opozicije.

Glasanje je bilo tesno, a takozvana nova "vlada promene" dobila je podršku 60 od 120 poslanika u Knesetu, dok je 59 bilo protiv, dodaje ''Tajms of Izrael''.

Benet zagovara ekonomski ultraliberalizam i određenu otvorenost ka socijalnim pitanjima, ali takođe aneksiju dve trećine okupirane Zapadne obale.

Čim je ušao u političku arenu, a to je bilo pre osam godina, Benet je odmah postao ključna ličnost takozvanog „nacionalističkog bloka" kome pripadaju oni koji naginju desnom centru i dalje sve do ekstremne desnice, navodi Frans press.

ONO ŠTO JE PUTIN URADIO AMERIMA I CIA NIKAD MU NEĆE OPROSTITI! Čim je "smenio" Jeljcina krenula je čistka - RUSIJA SE ODMAH DIGLA!

Njegiva stranka je bila ključna ličnost za formiranje koalicija koje je predvodio dosadašnji premijer Izraela Benjamin Netanjahu. Iako je na izborima 23. marta partija Jamina obezbedila malo poslaničkih mandata dobila je mesto premijera.

Benet je rođen 1972. godine u Haifi na severu Izraela u porodici američkih imigranata i služio u prestižnoj jedinici Sajeret Matkal pre nego što je studirao pravo i potom osnovao sajber kompaniju Kjota koju je 2005. godine prodao za 145 miliona dolara.

PITANJE UKRAJINE BIĆE REŠENO SILOM, ALI NE MORA - VOJNOM! Bivši pomoćnik Putina zaledio i Kijev i NATO i Amere - BRUTALNA PORUKA!

Do sada je bio pet puta ministar od 2013. godine ali nikada nije svoje izjave pretvorio u politički projekat. Većina izraelskih komentatora ne predviđa da će on dugo biti premijer.

Predviđa se da će ga zameniti dosadašnji lider izraelske opozicije Jair Lapid, inače bivša TV zvezda, a sada vođa partije centra Ima budućnosti (Ješ atid).

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija