• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

15.06.2021

14:26

Zaharova zbunjena: Da li nas NATO OVIM poziva da budemo prijatelji?!

Reuters

Vesti

Zaharova zbunjena: Da li nas NATO OVIM poziva da budemo prijatelji?!

Podeli vest

Portparolka ministarstva odbrane Rusije Marija Zaharova je ocenila komentare NATO-a na spisak neprijateljskih zemalja Rusije

- Da li dobro razumem da nas NATO ovim uverava da želi da budemo prijatelji? Logika je očigledna: ako traže da ih isključimo iz spiska neprijateljskih država, znači da žele da ih smatramo prijateljima. I to bez obzira na na naše ‘neodgovorno i opasno’ ponašanje? - napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.


Ona smatra da je vreme da zapadni lideri odrede svoju politiku. Po njenim rečima, oni treba da prestanu da uvode sankcije na osnovu izmišljenih priča o ‘Petrovu i Boširovu’ ili da se ne čude što se nalaze na spisku neprijateljskih zemalja.

Foto: Reuters

Marija Zaharova

Podsetimo se, policija Češke objavila je 14. aprila poternicu za državljanima Rusije Aleksandrom Petrovom i Ruslanom Boširovom koje London optužuje da su odgovorni za trovanje bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije.


Ranije danas je objavljen zaključak sa samita Alijanse koji je održan u Briselu. Između ostalog, u organizaciji su pozvali da se iz spiska neprijateljskih država Rusije isključe Češka i SAD, kao i da se - uzdrži od bilo kojih drugih koraka koji nisu u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima - stoji uzaključku.

Vlada Rusije je 14. maja utvrdila spisak neprijateljskih zemalja Rusije koji uključuje samo dve države Češku i SAD. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je tada objasnio da mali broj država sa tog spiska govore o spremnosti Moskve za dijalog.

Nije politički instrument već recipročan odgovor

 

Kako je objasnila Zaharova ovaj spisak nije politički instrument već recipročan odgovor.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov je 10. juna saopštio da će Rusija isključiti SAD iz spiska neprijateljskih zemalja kada Vašington prekine sa neprijateljskom politikom i mešanjem u unutrašnje poslove zemlje. On je pojasnio da trenutno nema osnova za reviziju spiska.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59