• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs /Tanjug

15.06.2021

15:56

KINA OTIŠLA KORAK DALJE! Pa da li je ovo moguće - KINEZI LANSIRALI HOTEL U SVEMIR! /VIDEO/

Printscreen/Youtube/ VideoFromSpace

Vesti

KINA OTIŠLA KORAK DALJE! Pa da li je ovo moguće - KINEZI LANSIRALI HOTEL U SVEMIR! /VIDEO/

Podeli vest

Kinezi odlučno streme ka cilju da postanu vodeća sila u polju svemirskog istraživanja do 2030. godine. Lansiran bespilotni modul pod nazivom "Harmonija nebesa" koji sadrži prostorije za tri osobe koje će biti smeštene na svemirskoj stanici

Kina je lansirala bespilotni modul koji sadrži prostorije za tri osobe koje će biti nastanjene na trajnoj svemirskoj stanici, koja bi trebalo da bude završena do kraja 2022. godine, saopštili su državni mediji.

Modul, pod nazivom "Harmonija nebesa" (Tjanhe na kineskom), je lansiran sa Long marš 5b, najvećeg kineskog nosača raketa, iz svemirskog Venčang lansirnog centra, sa južnog ostrva Hainan, javlja Rojters.


Tjanhe je jedna od tri glavne kompomente koje će sačinjavati prvu samostalnu svemirsku stanicu, koja ima jedinog konkurenta u Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).

Međunarodnu svemirsku stanicu koriste neke od vodećih zemalja sveta, poput SAD, Rusije i Japana, dok je Kini zabranjeno da bude deo ISS-a odlukom Amerike.

Tjanhe će napraviti glavne stambene odaje za tri člana posade na kineskoj svemirskoj stanici, koja će trajati najmanje deset godina.


Lansiranje Tjanhea je prva od 11 misija neophodnih da se kompletira svemirska stanica, koja će leteti oko Zemlje na visini od 340 do 450 kilometara.

Rad na svemirskoj stanici je počeo pre deceniju, 2011. godine, i u tom projektu su učestvovale svemirske laboratorije Tjangong-1 i Tjangong-2.

Kina je napravila prioritetnim svemirsko istraživanje, sa ciljem da bude vodeća sila u polju svemirskog istraživanja do 2030. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lola

pre 2 godine

Kad su vec zarazili Planetu onda bi im bilo bolje da nadju lek za covid 19. Ili ga vec imaju?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija