• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Hina

17.06.2021

08:40

NEMAČKA VAKCINA delotvorna samo 47 odsto! Poražavajuća statistika dovela do pada vrednosti deonica

Printscreen You Tube

Vesti

NEMAČKA VAKCINA delotvorna samo 47 odsto! Poražavajuća statistika dovela do pada vrednosti deonica

Podeli vest

Nemačka biotehnološka kompanija CureVac objavila je da je njeno cepivo protiv covida-19 bilo delotvorno samo 47 odsto u kasnijoj fazi ispitivanja, zbog čega u pitanje dolaze potencijalne isporuke stotina miliona doza Evropskoj uniji

Kao zasad jedini i glavni klijent vakcina kompanije CureVac Evropska unija je rezervisala oko 405 miliona doza u novembru, nakon čega je usledio memorandum o razumevanju s Nemačkom za dodatnih 20 miliona doza, prenosi Rojters.

Kompanija je saopštila da je tokom istraživanja bilo zastupljeno najmanje 13 varijanti virusa, navodeći da je izvorna verzija koronavirusa, koja se pojavila u kineskom gradu Vuhanu krajem 2019., u tim testovima gotovo u potpunosti odsutna.

Foto: Printscreen You Tube

CureVac delotvoran samo 47 odsto

Deonice CureVaca, koje su u opticaju u SAD, pale su za 48 odsto, na svega 49 dolara.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija