• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

19.06.2021

13:20

LUKAŠENKO OŠTRO UZVRATIO KIJEVU! Belorusija istom merom odgovorila na neprijateljski potez Ukrajine!

AP/Photo

Vesti

LUKAŠENKO OŠTRO UZVRATIO KIJEVU! Belorusija istom merom odgovorila na neprijateljski potez Ukrajine!

Podeli vest

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko saopštio je da Minsk neće primati avione iz Ukrajine, kao odgovor na odluku Kijeva da beloruskim avionima zabrani ulazak u vazdušni prostor Ukrajine

„Pošto nam je Ukrajina zatvorila vazdušni prostor, onda mi jednostavno nećemo primati avione iz Ukrajine“, rekao je Lukašenko, prenosi Telegram kanal „Pul prvog“, blizak pres-službi predsednika.

Ukrajina je ranije saopštila da od 26. maja ukida avio-saobraćaj sa Belorusijom nakon situacije sa sletanjem aviona kompanije „Rajan er“ u Minsku, i beloruskim avionima je ograničila korišćenje svog vazdušnog prostora.

Avion kompanije „Rajan er“, koji je leteo iz Atine za Viljnus, prinudno je sleteo 23. maja na aerodrom u Minsku zbog saopštenja da je podmetnuta bomba.  Informacija o miniranju nije potvrđena.

Beloruski aktivisti za ljudska prava saopštili su da je osnivač kanala na Telegramu „Neksta“, koji se u Belorusiji smatra ekstremističkim, Roman Protasevič, leteo ovim avionom i da je priveden prilikom provere dokumenata na aerodromu u Minsku. Protasevič je u ovoj zemlji stavljen na spisak lica umešanih u terorizam.

Protiv njega je pokrenut krivični postupak po nekoliko osnova, uključujući i za „organizovanje masovnih nereda“. Njemu preti kazna do 15 godina zatvora. To je izazvalo kritiku Zapada, iako se praksa prinudnog sletanja aviona dešavala i ranije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija