• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

20.06.2021

15:06

BAJDENOVA ZAMISAO PROPALA, PREPUSTIO SE OSEĆANJIMA! Evo zašto je Putin u odnosu na američkog kolegu izgledao kao DŽEJMS BOND!

AP/Reauters/Fotomontaža

Vesti

BAJDENOVA ZAMISAO PROPALA, PREPUSTIO SE OSEĆANJIMA! Evo zašto je Putin u odnosu na američkog kolegu izgledao kao DŽEJMS BOND!

Podeli vest

Ruski senator Aleksej Puškov smatra da je američki predsednik Džo Bajden planirao da se na samitu Rusije i SAD u Ženevi pojavi u stilu Džejmsa Bonda, ali da je to zapravo pošlo za rukom njegovom kolegi Vladimiru Putinu

- Bajdenova zamisao je propala. Znao je da neće biti prodora na samitu, ali je planirao da u Ženevu dođe u stilu Džejmsa Bonda – sa naočarima za sunce u kojima se vidi Putinov odraz kao 'političke mete', kako je predstavio na svojoj naslovnoj strani časopis 'Tajm'. Bajden je želeo direktno i oštro da šefu Rusije dâ do znanja sve što misli o njegovoj politici - napisao je senator na Telegram-kanalu.

Prema mišljenju Puškova, američki predsednik je zvučao uverenije uoči samita kada je obećao da će "Putinu reći sve što treba da zna", iako na samom sastanku to nije bio slučaj.

Zbog činjenice da nije uspeo da ostavi željeni utisak, šef Bele kuće bio je ljut na novinarku Si-En-En-a koja je postavila pitanje zbog čega je siguran da će Putin nakon samita navodno „promeniti svoje ponašanje“, smatra senator.

Istovremeno, Puškov je skrenuo pažnju na to da i sami američki mediji primećuju različito ponašanje dvojice lidera na konferenciji za štampu.

Foto: AP/Tanjug

Prema pisanju „Hila“, Bajden je odabrao samo sedam novinara za odgovaranje na irelevantna pitanja i napustio scenu nakon pola sata, podseća senator i dodaje da je „pročitao svoj govor sa papira i koristio puškice, što izgleda podjednako nevešto i predstavlja manifestaciju slabosti“.

Kako kaže, verovatno ni sam Bajden nije bio u potpunosti zadovoljan sobom, budući da nije mogao da izdrži i prepustio se osećanjima kada je čuo neplanirano i neprijatno pitanje novinarke.

- Tako da je na sastanku na Džejmsa Bonda u političkom izdanju više ličio Putin, koji je bio spreman da odgovori na sva pitanja i ponaša se samouvereno - zaključio je senator.

Prvi sastanak Putina i Bajdena na mestu predsednika održan je 16. juna u Ženevi. Samit je trajao 4,5 sata, uključujući pauzu. Nakon razgovora, ruski lider je izjavio da se dogovorio sa američkim predsednikom da se započnu konsultacije o strateškoj stabilnosti na međuresornom nivou. Kako je istakao, obe zemlje shvataju da nose posebnu odgovornost za stratešku stabilnost u svetu.

Osim toga, lideri su usvojili zajedničku izjavu. Oni su istakli da nikada ne sme doći do nuklearnog rata, kao i da u njemu ne bi bilo pobednika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija