• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

26.06.2021

19:31

NACIONALNA GARDA JE SPREMNA... Američka vojska uvežbava napad koji bi mogao da SRUŠI KOMUNALNI SISTEM!

Vesti

NACIONALNA GARDA JE SPREMNA... Američka vojska uvežbava napad koji bi mogao da SRUŠI KOMUNALNI SISTEM!

Podeli vest

Nacionana garda završila je dvonedeljnu vežbu obuke za reagovanje na simulirani sajber napad koji bi prouzrokovao zastoj u radu komunalnih službi širom Sjedinjenih Država

Ovogodišnje vežbe simulirale su sajber napad koji cilja komunalne službe na zapadnoj obali pre nego što se proširi na istok preko Sjedinjenih Država prema Novoj Engleskoj.

Pored pružanja praktične obuke kako odgovoriti na aktivne napade, vežba je takođe imala za cilj da izgradi saradnju u sajber odbrani između Nacionalne garde i partnera iz privatnog sektora, FBI, Agencije za sajber bezbednost i infrastrukture Ministarstva za nacionalnu bezbednost, Federalne regulatorne komisije za energetiku i američke sajber komande.

- Uspostavili smo linije komunikacije i sada je mnogo lakše i odgovoriti na buduće napade - rekao je Rajan Miler, državni službenik za sajber operacije Nacionalne garde, prenosi Dejli mejl.

Potpukovnik Kameron Sprag, glavni službenik za informisanje Nacionalne garde rekao je da su simulirani sajber napadi dizajnirani da budu što realniji i složeniji kako bi se pripremili za sve vrste incidenta koji postaju sve češći širom zemlje.

- Sajber bezbednost, posebno u kritičnoj infrastrukturi i državnoj vladi, trenutno je veliko pitanje. Možete to videti u vestima svaki dan. Ovakvi napadi su u porastu, oni dovode do gubitka podataka, gubitka intelektualne svojine. Teško je ići u korak sa protivnikom. Takođe smo u poslednjih nekoliko godina zabeležili značajan rast sajber napada i pokušaja sajber rata usmerenih na elektro industriju i snabdevanje vodom. Trenirajući takve slučajeve, bolje ćemo se pripremiti za slučaj stvarnog incidenta - izjavio je pukovnik američke vojske Vudi Groton.

Sajber napadi na civilnu infrastrukturu poslednjih godina zauzimaju važno mesto kao pitanje nacionalne bezbednosti, jer postaju sve češći i razorniji.

Sajber napad na Kolonijal pajplajn u maju doveo je do paralisanja najvećeg američkog gasovoda što je izazvalo nestašice goriva na delovima istočne obale.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija