• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.07.2021

18:14

EVROPSKA UNIJA POPUSTILA! Usvojila novu listu epidemiološki bezbednih zemalja!

Vesti

EVROPSKA UNIJA POPUSTILA! Usvojila novu listu epidemiološki bezbednih zemalja!

Podeli vest

Savet EU ažurirao je spisak zemalja, posebnih administrativnih regiona i drugih entiteta i teritorijalnih vlasti, za koje bi trebalo ukinuti ograničenja kada je reč o putovanju u EU, a na kojoj se već od ranije nalazi Srbija

Novom odlukom države članice su pozvane da od 1. jula postepeno ukidaju ograničenja putovanja na spoljnim granicama za stanovnike Crne Gore, BiH, tzv. Kosova, Moldavije, Bruneja, Azerbejzdana, Jordana, Kanade, Katara i Saudijske Arabije.

Od ranije se na listi trećih zemlja, čijim građanima je na osnovu epidemioloških kriterijuma dozvoljeno putovanje u EU, nalaze Srbija, Albanija, Severna Makedonija, Australija, SAD, Izrael, Japan, Liban, Ruanda, Singapur, Južna Koreja, Tajland i Kina uz potvrdu reciprociteta.

U Savetu EU naglašavaju da se tzv. Kosovo i Tajan nalaze u kategoriji "entiteta i teritorijalnih vlasti" koje ne priznaje najmanje jedna članica EU, ali i da za njih važi preporuka za postepeno ukidanje ograničenja uvednih zbog pandemije kovid 19.

Lista tzv. ”bezbednih” trećih zemlja i teritorija ažurira se u EU svake dve nedelje.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija