• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

04.07.2021

13:59

VOJNICI ISKAKALI IZ AVIONA DA SPASE ŽIVU GLAVU! Drama na Filipinima i dalje traje, 31 poginulih, DVA PILOTA PREŽIVELA! /FOTO/

AP/Tanjug

Vesti

VOJNICI ISKAKALI IZ AVIONA DA SPASE ŽIVU GLAVU! Drama na Filipinima i dalje traje, 31 poginulih, DVA PILOTA PREŽIVELA! /FOTO/

Podeli vest

Najmanje 31 ljudi je poginulo, a 50 spaseno iz zapaljene olupine filipinskog vojnog transportnog aviona Lokid C-130 Herkules, koji se tokom manevra sletanja srušio na selo Bangkal u provinciji Sulu

Ovaj najteži udes filipinskog ratnog vazduhoplovstva u poslednjih 30 godina preživela su dvojica pilota, ali teško su povređena četvorica seljana koja su se našla na mestu udesa, prenosi AP.


Avion je trasportovao vojnike, od koji je većina tek stupila u vojsku, u provinciju Sulu na vojnu obuku, a ministar odbrane Filipina Delfin Lorenzana je potvrdio da su svi putnici bili pripadnici vojske koji su služili na aerodromu Lagindingan koji je udaljen oko 460 kilometara severositočno od mesta nesreće.

Foto: AP/Tanjug


U šumovitom području provincije Sulu su se jedinice filipinske vojske dugo borile protiv islamskih pobunjenika iz grupe Abu Sajaf i drugih ekstremističkih frakcija, ali je predstavnik filipinske vojske, pukovnik Edgar Arevalo, potvrdio da vojno-transportni avion nije bio napadnut i istakao da su u fokusu nadležnih spasilačka akcija i istraga.

Foto: Printscreen/Twitter/ Real News IL

Dopisnik AP je saznao od pripadnika filipinskih vazduhoplovnih snaga da je avion promašio pistu, da su nakon toga piloti pokušali da ponovo podignu avion, ali da im to nije uspelo nakon čega se dogodila nesreća.


U saopštenju filipinske vojske se navode izjave očevidaca koji tvrde da su neposredno pre pada aviona videli kako vojnici iskaču iz letelice da bi se spasli moguće eksplozije nakon pada.

Na snimcima koje su na Tviteru objavili ABS-CBN Njuz vidi se kako dim i plamen kuljaju iz olupine aviona Lokid C-130 Herkules koji su SAD poklonile filipinskoj vojsci.

Foto: AP/Tanjug

 

Foto: Printscreen/Twitter/Khalid (Halit Ertuğrul)

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija