• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

04.07.2021

17:39

PLAŠE MEČKU REŠETOM! Američki mediji: NATO nema nikakve šanse protiv Rusa na Crnom moru!

Vesti

PLAŠE MEČKU REŠETOM! Američki mediji: NATO nema nikakve šanse protiv Rusa na Crnom moru!

Podeli vest

Jačanje Rusije u crnomorskom regionu nakon prisajedinjenja Krima ne ostavlja Alijansi šansu za brzu i ubedljivu pobedu u slučaju mogućeg sukoba, piše kolumnista Mark Episkopos za časopis „Nešenal interest“

Autor se poziva na izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina da treći svetski rat ne bi počeo čak i da su ruski brodovi potopili britanski razarač „Defender“.

„Putinovo uverenje moglo bi da bude potpuno prikladno“, piše Episkopos i dodaje da Zapad shvata da bi zasigurno izgubio u tom ratu.

Prema rečima autora, u osnovi aktuelne nestabilnosti na Crnom moru je status Krima. Izvodeći vojne vežbe na Crnom moru, Kijev zajedno sa nekoliko zapadnih država preduzima simbolične korake za jačanje teritorijalnog integriteta Ukrajine, smatra on.

Sa svoje, strane, Kremlj sve oštrije reaguje na te provokacije, istakao je autor.

Foto: Printskrin Youtube

Jačanje Crnomorske flote

Istovremeno, ekspert piše da Rusija nakon prisajedinjenja Krima neprestano povećava Crnomorsku flotu.

Konkretno, flota je dobila tri modernizovane raketne fregate „Admiral Grigorovič“, kao i nekoliko dizel-elekstričnih podmornica projekta 636 „Varšavjanka“.

Još jedno oružje koje zadaje glavobolju NATO-u je hiperzvučna krstareća raketa „Cirkon“, piše „Nešenal interest“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija