• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.07.2021

07:00

TALIBANI MOLE PUTINA! Došli su mu na noge u Moskvu... Ovo su presudni dani, da li će se Rusija pitati o sudbini Avganistana?!

pixabay.com/Fotomontaža

Vesti

TALIBANI MOLE PUTINA! Došli su mu na noge u Moskvu... Ovo su presudni dani, da li će se Rusija pitati o sudbini Avganistana?!

Podeli vest

Talibani tvrde da kontrolišu 85 procenata teritorije u Avganistanu!

Nakon odlaska američkih trupa, Avganistan je postao poprište borbi vladinih snaga i Talibana, a obaveštenje o preuzimanju kontrole nad većim delom teritorije usledilo je nakon što su visoki talibanski zvaničnici posetili Moskvu prošle nedelje,navodno sa molbom za predsedika Vladimira Putina da ne stopira ovaj scenario.

Tvrdnja Talibana o preuzimanju sve veće kontrole nad zemljom, iako ju je teško proveriti, sada je mnogo realnija nego prethodna od pre nekoliko nedelja kada su tvrdili da kontrolišu 421 distrikt na  dve trećine teritorije Avganistana.

Izveštaj koji su na konferenciji objavili usledio je nakon što su Talibani primorali na hiljade vladinih vojnika da bežeći pređu granicu Tadžikistana gde Rusi imaju bazu.

Foto: Tanjug/Printskrin

Tadžikistan je angažovao 20.000 vojnih rezervista kako bi ojačao granicu sa Avganistanom.

Ruski zvaničnici izrazili su zabrinutost da bi napredovanje Talibana moglo da ugrozi stabilnost bivših sovjetskih centralnoazijskih zemalja severno od Avganistana.

Talibanska delegacija posetila je Moskvu kako bi ih uverila da napredovanje Talibana ne predstavlja nikakvu pretnju za Rusiju i njihove saveznike i kako bi osigurala da Moskva ostane po strani.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 2 godine

Njet Putin nemoj rizikovati tvoji soldati u tu zamku? To je cilj Talibani zele vas da se umesate zbog prljave igre Turske i Amerike 1 Amerikanci trguju sa Turcima da udju u Afganistan 2 Zapamti da je cilj Turske da naprave Lebensraum. Uticaj Kavkaz Krim itd 3 Turska vam nikad nije prijatelj 4 Ako bude sukob izmedju Rusija i Turske do ce biti gadan rat ali nakraju Turska ce nestat Carigrad opet pravolsavni centar 5 Igraj prljavu igru kao Britanci znaci iz igraj neprijatelja

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija